Gazete Vatan Logo
Futbol 'Galatasaray'ı yenmek istiyoruz'

'Galatasaray'ı yenmek istiyoruz'

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, Galatasaray ile oynayacakları karşılaşmayı kazanmak için oynayacaklarını söyledi.

'Galatasaray'ı yenmek istiyoruz'

Hafta sonu Galatasaray ile oynanacak maç öncesinde açıklamalarda bulunan genç teknik adam, rakibi ayırt edebilecek bir durumlarınında olmadığını belirterek, “Her maçı kazanmak için çıkacağız. Kazanamıyorsak da kaybetmeyeceğiz.” dedi.

Rakiplerinin kupa maçı olduğunu ifade eden Ümit Özat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hafta sonu bizle ve bizden sonra ise yine Avrupa Ligi maçları olması lazım. Bu saatten sonra kolay bir maç yok. Rakibin kim olduğunun bizim için bir önemi de yok. Öyle ayırt edebilecek bir durumumuz da yok. Her maçı kazanmak için çıkacağız.

"Kazanamıyorsak da kaybetmeyeceğiz”

Aldıkları bir puanların faydasını bir sonraki maç kazandıkları zaman daha iyi anlayacakların hep söylediğini ifade eden genç hoca, “Dolayısıyla şu an 2 puan ortalaması ile gidiyoruz. Bu ortalamayı tutturmak bizim için önemli.

Kayseri, Galatasaray, Beşiktaş ve Osmanlıspor maçlarından 6 puan alırsak bu maçlardan 3’ü deplasman biri içeride Galatasaray maçı. Bir buçuk puan ortalamasını görürsek önümüzün daha açık olacağını söylemiştim. Bugün rakiplerimizin Gençlerbirliği’nin ya da Kayserispor’un o puanda olması kimseyi yanıltmasın. 8-10 puan önden gidip siz maçınızı kazandığınız zaman düşen çok takımda olmuştur geçmişte. Belki 24’lü 25’li puanlardan aşağı gelecek takımda vardır. Yeter ki biz kazanmaya puan almaya devam edelim.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu 3 maçtan içeride olan Galatasaray ile dışarıda olan Beşiktaş ile Osmanlı maçlarından 3

beraberlik alsalar da kendileri için faydalı olduğunu anlatan Ümit Özat, şöyle devam etti: “Üstü zaten çok iyi olur. Ama 7 ile 9 puan bal börek olur. Bunu yapabilecek kapasitemiz var mı? Var. Zaten ben bu oyunculara güvenerek geldim. Takımın bu puanda olması zaten normal bir şey değildi. Velliton ile Murat Ceylan’ın bir sakatlığı var. Hafta sonu bizle olmayacaklar. Onun dışında eksta bir şey yaşamazsak oyun içinde bir sıkıntı olmazsa kart gibi istediğimiz sonuçla ayrılabileceğimizi düşünüyorum. Taraftarlarımızın desteğine de ihtiyacımız var.”

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Kırmızı-lacivertli ekip cumartesi günü konuk edeceği Galatasaray maçı hazırlıklarını Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda sürdürdü. Isınma hareketlerinin ardından güney ekibi pas çalışması ardından U-21 takımı ile hazırlık maçı yaptı. Antrenmanda futbolculara emniyet mensupları tarafından baklava ikram edildi.

Haberin Devamı