Gazete Vatan Logo
Galatasaray "Galatasaray ile prensipte anlaştık"

"Galatasaray ile prensipte anlaştık"

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

"Galatasaray ile prensipte anlaştık"

Latolevici, Tarık Çamdal, Seleznov konusunda flaş açıklamalarda bulunan Erkan Sözeri'nin röportajından önemli satır başları şu şekilde:

"Yenilmeden ve puanları toplayarak..."

"İyi bir tablo var. 3 maçta 9 puan yapmamız içten bile değildi. Gençlerbirliği ve Alanya'da galibiyeti kaçıranlar bizdik. 5 puan da kötü sayılmaz. Yenilmeden ve punları toplayarak gitmek hedefimiz. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Aidiyet duygusunda mücadele edip bütün terlerini sahada akıtıyorlar."

Yabancı kuralı değerlendirmesi

"Başlangıçta imzayı atarken de Ferudun Tankut'un da bize inanılmaz güveni vardı. O yüzden çok çalışıp bu sorumluluğun üstesinden gelebilmek amacımız. Şu ana kadar mağlubiyetimiz de yok. 'Biz model olacağız.' diye de ifade etmiştik. Daha çok erken önümüzde uzun bir maraton var. Türk antrenörler gerçekten işlerine sahip çıkıyorlar ve çalışıyorlar. Biz bu misyonu yüklendik.

Yabancı kuralı kalkarsa bu sözleşmeler ne olakacak? Kademeli olarak kaldırılabilir, bu seçenek olabilir.

80 milyon nüfusta A Milli Takım'a oyuncu çıkartamıyorsak bu bizim altyapı sorunumuzdur. Uzun vadeli bir planlama olmalıdı. Milli Takım için de çok başarılı ve idealist hocalarımız var. Kendi içim demiyorum daha kariyerli hocalarımız var."

Haberin Devamı

Beşiktaş maçı değerlendirmesi

"Saygı duyulacak bir takımla oynacağız. Geçen sene hak ederek şampiyonlugu kazanmış bir takım ile oynayacağız. Kendimizi de önemseyerek iyi bir mücadele içerisinde olmalıyız. Futbolseverleri kaliteli bir maç bekliyor. Özellikle iç sahada Başakşehir maçında olduğu gibi iyi oyunu tekrarlamak istiyoruz. Beşiktaş maçında ana hedefimiz 3 puan. Güzel bir mücadele bizleri bekliyor."

"Latovlevici için prensipte anlaşma sağlandı"

"Takımımız, camiamız için futbolcularımıza gösterilen alaka önemli.Demek ki doğru oyuncularla çalışıyoruz. İlgi talep olması da çok doğal. Lato da geçen sene çok güzel bir performans sergiledi. Sezon başı burnu kırıldı ve biraz katılması zaman aldı. Galatasaray'ın teklifi doğru ve büyük ihtimal prensip olarak anlaşıldı. Biz de hazırlığımızı yaptık ve oraya bir yabancı oyuncu alacağız. Hazırlığımız da tamam. İnşallah onun için de hayırlısı olur. Her oyuncu bu tarz büyük takımlarda oynamak ister. Camiamıza hayırlı olsun. İnşallah Allah hiçbir tarafı utandırmaz."

Haberin Devamı

Tarık Çamdal gündemdi mi?

"Yabancı bir oyuncu ile ilgileniyoruz. Tarık gibi isimler de gündeme gelebilir. Transfer yarın bitiyor. Bakarız yabancı transferi olmazsa alternatifleri değerlendirebiliriz."

Seleznov, Galatasaray'a gidecek mi?

"Hep konuşuluyor, kaliteli bir oyuncu olduğu için de konuşulması doğal. Onu bu tarafa adapte etmeye çalışıyoruz. Son bir hafta 10 gündür de adapte olmuş gözüküyor. Galatasaray olmayacak gibi gözüküyor. Antrenmanlarda çok iyi çalışıyor. Şu anda çok iyi, takımın seviyesine yakınlaştı. Bizim oyuncumuz gibi gözüküyor. Performansı arttığı sürece her zaman faydalanacağız."

(Ajansspor)