Gazete Vatan Logo
Başakşehir "Geçen sezonki emeklerimizin karşılığını aldık"

"Geçen sezonki emeklerimizin karşılığını aldık"

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında Club Brugge'ü 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Geçen sezonki emeklerimizin karşılığını aldık"

Önemli bir galibiyet aldıklarını söyleyen Abdullah Avcı, "Türk futbolu adına önemli bir galibiyet aldık. Bu da bir milli maç. 2016-2017 sezonunu bugün kapattık. Geçen sene çok emek sarf ettik, bugün karşılığını aldık. Şampiyonlar Ligi play-off turuna yükseldik. Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi gruplarındanbir tanesini cebimize koyduk. Bu gelişimimize katkı sağlayacak. Camiamıza ve Türk futboluna hayırlı olsun. Bir sonraki turda neler yapabileceğimize bakacağız. Bizim için yeni sezon önümüzdeki maçtan sonra başlayacak." dedi.

Medipol Başakşehir'in Avrupa'da ilk kez galibiyete ulaştığını belirten Avcı, "Rakibe neredeyse pozisyon vermeden maçı tamamladık. Yalnızca 3 isabetsiz şut şansı verdik. Bu bizim için çok önemliydi. Tüm rakamlarda da rakibimizin önünde yer aldık. " diye konuştu.

Abdullah Avcı, sırf play-off turuna kaldıkları için transfer yapmayı düşünmediklerini söylerken, bugün tribünlere gelen taraftarlara da çok teşekkür etti ve ligde de bunun devamını istedi.

AVCI: "CUMHURBAŞKANI'NA TEŞEKKÜRLER"

Haberin Devamı

Abdullah Avcı, karşılaşmayı tribünden takip eden ve maç sonrasında da soyunma odasına gelerek kendilerini tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. Avcı, soyunma odasına gelen Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadıkları anları şu şekilde anlattı: "Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz, hem maçı seyrettikleri hem de ziyaretlerinden dolayı, Futbola ve spora destek veren birisi. Karşılaşma sonrasında, yanımıza gelerek duygularını paylaştı, oyuncular ile teker teker tokalaştı, yabancı oyuncular ile nerelerden geldiklerini konuştu. Club Brugge'ü yenen ilk Türk takımı olduğumuz için de tebrik etti. 'Bundan sonraki turda nereye katılıyoruz?' dedi. 'Bir turu cebimize koyduk. Şampiyonlar Ligi play-off'u oynayacağız, olmazsa Avrupa Ligi grupları cebimizde.' dedim. 'İnşallah Şampiyonlar Ligi olur.' dedi, ondan sonra başarılar dileyerek ayrıldı."