Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Gomez gibi şampiyonluk yaşamak istiyorum'

'Gomez gibi şampiyonluk yaşamak istiyorum'

Yöneticilerle yaptığı görüşmede Kartal’ın, Vodafone Arena’da oynadığı karşılaşmaları izlediğini vurgulayan Aboubakar, “O statta oynamayı çok istiyorum. Gomez gibi şampiyonluk yaşamayı arzuluyorum” ifadelerini kullandı.

'Gomez gibi şampiyonluk yaşamak istiyorum'

Kamerunlu yıldızın; Marsilya, Lyon ve Leicester City’nin cazip tekliflerini geri çevirdiği de ortaya çıktı.

Forvet transferini Vincent Aboubakar’ı renklerine bağlayarak tamamlayan Beşiktaş’ın, Porto’dan 1 yıllığına kiraladığı Kamerunlu oyuncu için ciddi rakiplerle mücadele ettiği ortaya çıktı. Aboubakar’ın, köklü Fransız kulüpleri Marsilya ve Lyon’un yanı sıra Premier Lig şampiyonu Leicester City’nin cazip tekliflerini geri çevirerek Kartal’a geldiği belirlendi.

Siyah-beyazlı kulüpten 3.2 milyon euro yıllık ücret alacak olan 24 yaşındaki Aboubakar’ın, Mario Gomez gibi patlama yapmak istediği için İstanbul’u tercih ettiği vurgulandı.

Beşiktaş’ın 10 milyon euroluk satın alma opsiyonuyla birlikte kiraladığı Vincent Aboubakar bugün sağlık kontrolünden geçecek.
Kamerunlu oyuncunun hafta başında Vodafone Arena’da düzenlenecek törenle medya önünde sözleşme imzalaması bekleniyor.
Formayı giydi Arena’yı gezdi
Vincent Aboubakar, Atatürk Havalimanı’ndan ayrıldıktan sonra soluğu çok merak ettiği Vodafone Arena’da aldı. Kulüp yetkilileri tarafından stada götürülen Kamerunlu golcü, siyah-beyazlı formayı giyerek poz verdi. Stada hayran kalan Aboubakar’ın bu düşüncelerini yetkililerle paylaştığı ifade edildi. 24 yaşındaki futbolcunun statla ilgili bilgiler aldığı da öğrenildi.
Kiralama bedeli 3 milyon Euro
Beşiktaş’ın, Vincent Aboubakar için Porto’ya ödeyeceği kiralama bedeli de belli oldu. Siyah-beyazlı kulübün, 1 yıllığına kiralanan Kamerunlu golcü için Portekiz ekibine yaklaşık 3 milyon euro vereceği ifade edildi.
Aboubakar kimdir?
22 Ocak 1992'de Kamerun'un Yaounde şehrine dünyaya gelen Aboubakar, profesyonel kariyerine 2010 yılında ülkesinin Cotonsport takımında başladı.
Burada gösterdiği performansla scoutların dikkatini çeken Aboubakar'ın yolu ilk olarak Fransa'nın Valeciennes takımına düşer.
Üç yıl Valeciennes forması giyen Aboubakar, 2013 yılında bir başka Fransız ekibi Lorient'e transfer oldu.
Lorient formasıyla başarılı bir dönem geçiren Aboubakar, 2014 yılında ise 3 milyon avro karşılığımda Porto'ya katıldı. 2010 yılından bu yana Kamerun Milli Takımı'yla 43 maçaçıkıp 13 gol atan 24 yaşındaki santrafor, geride bıraktığımız 2 sezonda Porto formasını terletti.
NASIL BİR OYUNCU
1.82 boyunda ve güçlü bir fiziğe sahip olan Aboubakar, oyun tarzıyla Beşiktaş'ın eski oyuncusu Demba Ba'yı andırıyor. Ayaklarına hakim, çabuk ve bitirici özellikleri yüksek olan Aboubakar, geride bıraktığımız dönemlerde Porto'nun en önemli gol silahları arasında yer alıyordu.
NE YAPTI
Geçtiğimiz sezon 28'i lig maçı olmak üzere 42 karşılaşmada Porto formasını giyen Aboubakar, 18 gol kaydetti. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde de toplam 8 maça çıkan Kamerunlu oyuncu 3 gol kaydetti. (Milliyet)

Haberin Devamı