Gazete Vatan Logo
Galatasaray "Gomis fantastik bir golcü"

"Gomis fantastik bir golcü"

Sevilla'da kiralık oynayan Lionel Carole, 2 ay çalıştığı Fransız yıldızı öve öve bitiremedi.

"Gomis fantastik bir golcü"

“Gomis gerçekten çok ama çok fazla çalışıyor. Onunla 2 aya yakın bir süre birlikte çalışma fırsatım oldu. Bu süre içinde ondan hem futbol hem de hayat hakkında çok fazla şey öğrendim. O çok iyi bir profesyonel. Sadece skora, gol atmaya odaklanmış bir karakteri var. Gomis her zaman, sadece futbolu düşünüyor. G.Saray’ın maçlarını hiç kaçırmadım, hepsini izledim.”
SEZON öncesinde G.Saray’da yaşanan değişimden etkilenenler arasında Lionel Carole de vardı... Sarı-kırmızılı kulübün scout ekibinin Fransa 2. Ligi’nde Troyes forması giyerken keşfettiği ve 1.5 milyon Euro karşılığında kadroya kattığı Fransız oyuncu 3 sezonda 66 maçta G.Saray forması giyerken bunların 61’ine ilk 11’de başladı... Fakat bu sezon hazırlık maçlarında yetersiz kalan ardından da Östersunds maçlarında yenilginin sorumlularından ilan edilen Carole, Tudor’un da onayı ile G.Saray kariyerine Sevilla arası verdi...
SADECE gazeteci olarak değil sporsever olarak da artık bir ritüel bizim için tatilde gideceğimiz yerlerdeki spor müsabakaların programlarına bakıp plan yapmak! Madrid’de olduğumuz tarihlerde Atletico Madrid-Sevilla maçının olduğunu öğrendiğimiz anda hemen çalışmalara başladık... Atletico’nun yeni stadı Wanda Metropolitano’da aldık soluğu. Esame listesinde Lionel Carole’ün adını görmek de ayrı bir mutluluk kattı...
‘İSTANBUL’U ÖZLEDİM’

Haberin Devamı

90 dakika Atletico galibiyeti ile biterken ‘mix zone’da Carole’ü yakalayıp hemen başladık sohbete... Fransız oyuncu İstanbul’u ve G.Saray’ı özlediğinin altını çizdi ama Sevilla’da da yeni bir döneme başladığını söylemeyi ihmal etmedi.

KLASİK sorumuzu hemen yönelttik; “G.Saray’ın bu sezon oynadığı maçları takip ediyor musun?”

“HİÇ kaçırmıyorum” yanıtı ile başlayan Carole, sözü ise Bafetimbi Gomis’e getirip başladı övgü yağmuruna... İşte Carole’ün sözleri:

“G.SARAY’IN tüm maçlarını izliyorum, şu ana kadar da hiçbir maçı kaçırmadım. Özellikle de Bafetimbi Gomis’i seyrediyorum. Gomis fantastik bir oyuncu. Gerçekten çok ama çok fazla çalışıyor. Onunla 2 aya yakın bir süre birlikte çalışma fırsatım oldu. Bu süre içinde ondan hem futbol hem de hayat hakkında çok fazla şey öğrendim. Gomis çok iyi bir profesyonel. Sadece skora, gol atmaya odaklanmış bir yapısı var. Sadece futbolu düşünüyor. O gerçekten fantastik bir golcü.”

Haberin Devamı

"Geleceğim bana bağlı değil"
Carole: “Kontratımda opsiyonlu. Sevilla isterse İspanya’da kalırım.”
“ŞU anda Sevilla forması giyiyorum ve bir sezon için de kontratım bulunuyor. Şu anda G.Saray’a dönmek veya burada kalmak bana bağlı bir durum değil. Yani seçenekleri olan ben değilim. Kontratımda bir opsiyon var ve Sevilla benim takımda kalmamı ister, G.Saray ile yaptığı anlaşmanın şartlarını uygularsa İspanya’da kariyerime devam ederim.
NE olacağını bilmiyorum ve aslında çok fazla da düşünmek istemiyorum. Düşünmek ve odaklanmak istediğim sadece futbol. Sevilla için en iyisini vermek istiyorum.”
‘Sevilla’da mutluyum’
“SEVILLA iyi bir takım. Her hafta takım olarak daha iyiye doğru gidiyoruz. Şu ana kadar ligde zor takımlarla da karşılaştık. Las Palmas karşılaşmasında kazandık ve ‘maçın oyuncusu’ seçildim. Ancak bunlar benim için sürekli konuşulacak bir şeyler değil. Her maç şans bekleyip takımda kendime düzenli yer bulmaya çalışıyorum. Genel olarak da iyi oynuyoruz ve Sevilla’da mutluyum.”
‘G.Saray’ın yeri çok ayrı’
“G.SARAY benim için çok önemli. Bunu söylemem lazım... Kariyerimde, hayatımda G.Saray’ın çok önemli bir yeri var. Eğer G.Saray’a geri dönersem de çok mutlu olacağım, Sevilla’da kalırsam da. Şu anda açıkçası bu durumu düşünmeden işime bakıyorum.”
‘Linnes & Latovlevici çok iyi oyuncular’
“SOL kanatta G.Saray’da şu anda Martin Linnes ve Iasmin Latovlevici oynuyor. İkisi de çok iyi futbolcular. Linnes ile birlikte de oynadım. Takım için en iyiyi yapmaya çalışıyorlar. Onlar adına da en iyisini olmasını istiyorum.”

Haberin Devamı