Gazete Vatan Logo
Galatasaray "Gomis'le ilgili o riski göze alamazdım"

"Gomis'le ilgili o riski göze alamazdım"

Bafetimbi Gomis'in geçirdiği baygınlığın ardından Kasımpaşa maçına devam etmesi tartışılmaya devam ederken, Fransız golcünün eski hocası Garry Monk'un açıklamaları gün ışığına çıktı.

"Gomis'le ilgili o riski göze alamazdım"

Kasımpaşa deplasmanında Bafetimbi Gomis’in yaşadığı baygınlık Avrupa gündeminde geniş yer tuttu. Futbol kariyerinde daha önce Swansea City, Fransa Milli Takımı ve St Etienne’de de bu sorunu yaşayan tecrübeli forvet, son olarak 2015 yılında bu durumu yaşadı.

5 Mart 2015 tarihinde Swansea’de oynarken Tottenham maçında baygınlık geçiren Fransız yıldızın o dönemki teknik direktör Garry Monk, o anda ne yaptıklarıyla ilgili ve aldıkları karara dair o dönem İngiliz basınına ışık tutmuştu.

Monk, Gomis’in durumuyla alakalı en ufak risk almamanın doğru olduğunu aktarıp, “Hayatı boyunca daha önce bunları yaşamıştı. Olaydan sonra konuşuyordu, aslında sahada da kalmak istiyordu. Sağlık ekibimiz bunun yüksek risk olduğunu aktardı. Ben de böyle bir görüntünün bir daha yaşanmasını hayal edemezdim, bu riski alamazdım. Sağlık ekibimizle de daha sonra konuşup, hastanede her testten geçmesini ve en ufak detayı bile bilmek istediğimi ilettim. Bir daha böyle kötü bir anı yaşayamazdık” diye anlattı.

O dönem Swansea menajerliğini yapan Garry Monk, 5-6 günlük bir sürede Gomis’in takımla antrenmanlara katılmamasını istedi ve daha hafif bir antrenman programı uyguladı.

Haberin Devamı

Daha önce neler oldu?

Gomis hakkında Daily Mail’de yer alan bu derlemede; 2 Ağustos 2009’da O.Lyon, 7 Ekim 2009 Fransa Milli Takımı ve 7 Ağustos 2010’da yine O.Lyon’da neler olduğu aktarıldı.

İlk olarak 2 Ağustos 2009’da Lyon-Deportivo maçında baygınlık geçiren Gomis’e dönemin kulüp doktoru Emmanuel Ohrant müdahale edip, “14 yaşından beri bu sorunu yaşıyor, St Etienne’de oynarken de bunlar oldu. Bütün sağlık kontrollerini bizzat yaptım ve en zorlu kontrollerden geçirdim” dedi.

Daha sonra 7 Ekim 2009’da Fransa Milli Takım antrenmanında da bayılan Gomis için sadece 15 dakika dinlendirildi ve antrenmanlara devam ettirildi. Son olarak da 7 Ağustos 2010’da Lyon-Monaco maçının başında bu durumu yaşayan Gomis, oyundan çıkmayıp, 76 dakika süre aldı.

(Celal Umut Eren-Skorer)