Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar "Gruptan çıkalım sonrası sürpriz"

"Gruptan çıkalım sonrası sürpriz"

Bugün başlayacak Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası öncesi Milli Takımımız'ın hedefini Metin Toy ve Faik Samet Güneş Vatan'a anlattı.

"Gruptan çıkalım sonrası sürpriz"

AVRUPA Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen 2017 Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası bugün Polonya’da başlayacak. Bu yıl 30.’su düzenlenen ve 4 grupta 16 takımın mücadele edeceği organizasyona, Polonya’nın Varşova, Gdansk, Szczecin, Katowice ve Krakow kentleri ev sahipliği yapacak.

GRUP liderlerinin doğrudan çeyrek finale kalacağı şampiyonada, gruplarını ikinci ve üçüncü sırada tamamlayan takımlar ise çapraz eşleşerek play-off turuna çıkacak. Bu turu geçenler, çeyrek finalde grup liderlerinin rakibi olacak.

‘EN ÖNEMLİSİ İLK MAÇ’

A MİLLİ Takımımız şampiyonada Hollanda, Belçika ve Fransa ile aynı grupta mücadele edecek. Filenin Efeleri’nin iki önemli ismi Metin Toy ve Faik Samet Güneş, organizasyon öncesi VATAN’a konuştular. İşte milli oyuncularımızın sözleri:

METİN TOY: “İyi şekilde hazırlandık. Şampiyonada güzel bir atmosfer olacak. Herkes elinden gelenin fazlasını yapacak. Hollanda maçıyla başlayacağız. Hiçbir maç kolay değil. Onlarla Ankara’da oynadık, rakibimizi tanıyoruz ama zor maç olacak. Hollanda maçı, en önemli maçımız.

Haberin Devamı

O maçı geçip ardından Belçika ve Fransa’yla mücadele edeceğiz. Adım adım gidip yer aldığımız gruptan çıkmayı planlıyoruz. Gruptan çıktıktan sonra da olabildiğince ileri gitmek istiyoruz.”

"HOLLANDA DİŞİMİZE GÖRE"

FAİK SAMET GÜNEŞ: “Artık sabırsızlıkla maçların başlamasını bekliyoruz. Hepimiz hazırız. Buraya gelmeyi hedefliyorduk. Bu takım bunun için kuruldu. Şimdi oynama zamanı. İnşallah önce gruptan çıkacağız. Sonrasını biz de merak ediyoruz. Açık konuşmak gerekirse Hollanda dişimize göre bir rakip. Ancak turnuvalar hep zor olmuştur. Birer maç oynuyorsun. İkinci şansın yok. Bence grupta herkesin şansı eşit. Tabii ki Belçika ve Fransa gibi ekoller var ama bence her şey bir galibiyete bakar. İlk olarak hedefimiz gruptan çıkmak. Sonrasında ise sürpriz yapmak istiyoruz.”