Gazete Vatan Logo
Süper Lig 'Gücü'nü Ankara'da göstermek istiyor!

'Gücü'nü Ankara'da göstermek istiyor!

Sarı-lacivertliler, Türkiye Futbol Federasyonu’na Afyon’da oynayacaklarını bildirmelerine karşın Başkent’te kalmak için her yolu deniyor.

'Gücü'nü Ankara'da göstermek istiyor!

19 Mayıs Stadı’nı hiçbir şekilde kullanamayacakları belirtilen ve çeşitli alternatifler üretmeye başlayan A.Gücü, Eryaman’da bulunan stat hazırlanana kadar Yenikent’te oynamak istiyor.

19 Mayıs Stadyumu ile ilgili yıkım kararının kesinleşmesi ve çalışmaların başlamasıyla birlikte Başkent’te A.Gücü’nün başını çektiği stat tartışmaları tavan yaptı. 1. Lig takımları Osmanlıspor ve anlaşma yaptığı G.Birliği’nin Yenikent Stadı’nda maçlara çıkması kesinleşirken, bu sezon Süper Lig’de boy gösterecek sarı-lacivertliler ikinci yarının başına kadar Ankara’da oynamanın yollarını arıyor. 19 Mayıs Stadı’nda hiçbir şekilde kullanamayacakları bizzat Gençlik ve Spor Bakanı tarafından net olarak ifade edilen A.Gücü yönetimi, TFF’ye Afyon’da oynayacaklarını bildirmelerine karşın Başkent’te oynamaya devam edebilmek için her yolu deniyor. Bunun için taraftar grupları da harekete geçirilirken ortaya çeşitli alternatiflerin de atılmaya başlandığı dikkat çekti.

KIRIKKALE DE OLABİLİR

BUNA göre ‘İkna edilebilirse’ G.Birliği’nin Aktepe’de bulunan stadyuma kaydırılması, A.Gücü ve Osmanlı’nın Yenikent’te oynaması ihtimallerden biri. Daha önce 4 takımla da örneği yaşanmasından hareket edilerek mevcut 3 takımın da Yenikent Stadı’nda oynaması diğer bir ihtimal. Başkent ekibinin talebi üzerine Kırıklale de ihtimallerden biri olarak konuşulmaya başlandı. 19 Mayıs Stadı’nın yıkılarak yerine modern bir kompleksin yapılması geçen sezon kesinleşmiş ancak G.Birliği’nin baskısıyla sezon sonuna ertelenmişti.

Haberin Devamı

Afyon’da karar kılmıştı!

19 Mayıs Stadı’nda yıkım kesinleşince G.Birliği, Osmanlıspor’la anlaşarak yerini sağlama alırken Eryaman’da yapılan stadın zamanında tamamlanmasını düşünen A.Gücü alternatif herhangi bir girişimde bulunmamıştı. Eryaman’ın ancak ligin 2. yarısına yetişeceği ortaya çıkınca sarı-lacivertli kulüp Afyon’la iletişime geçerek kararını bu şehir üzerine vermişti.