Gazete Vatan Logo
Voleybol 'Gücümüz inançtan geliyor'

'Gücümüz inançtan geliyor'

F.Bahçe’nin MVP seçilen yıldızı Natalia ve Balkestein şampiyonluğun sırrını VATAN’a anlattı.

'Gücümüz inançtan geliyor'

SEZONU hem Kupa Voley hem de lig şampiyonluğu ile tamamlayan F.Bahçe’nin MVP seçilen Brezilyalı yıldızı Natalia Pereira ve Maret Balkestein çifte zafer sonrası VATAN’ın sorularını yanıtladı. İşte ikilinin söyledikleri:

NATALIA PEREIRA: İLK sezonumda şampiyonluk yaşadığım için çok mutluyum. Ülkem Brezilya dışında ilk sezonda Türkiye’de oynadım. Buradaki herkese teşekkür ederim. MVP seçilmeyi beklemiyordum. Bu ödülü tüm takım adına aldım. Mesela Nootsara bana iyi toplar gönderdiği için başarılı hücumlar yaptım. Her zaman takım önde gelir. Takımım için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

YEON Koung Kim’le beraber oynamak benim için unutulmaz bir deneyim oldu. O bana göre dünyanın en iyisi. Onunla beraber oynayacağımı öğrendiğimde çok sevinmiştim. Beraber oynadığımız için çok mutluyum.

MARET BALKESTEIN: “Eczacıbaşı VitrA’ya karşı oynadığımız yarı final serisi ve kazandığımız altın set çok önemliydi. Sonrasında ise final bizim için çok da zor geçmedi. 3 maçı da 3-0 kazandık. Çok iyi voleybol oynayarak G.Saray’ı büyük baskı altında tuttuk. Bu kadar kolay geçmesini beklemiyordum. G.Saray-F.Bahçe karşılaşmaları her zaman büyük bir savaş. Böyle kazanmamızın, takımımızın kalitesi hakkında önemli mesaj verdiğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

‘TARAFTARIMIZ HER YERDE’

SEZON ortasında takıma katılmak kolay hiçbir zaman kolay değildir. Ama burada iyi bir organizasyon var. Kızlar ve teknik heyet beni çok iyi karşıladılar. Adapte olmak da kolay oldu.

ŞAMPİYONLAR Ligi’nden elendikten sonra büyük hayal kırıklığı yaşadık. Ancak inanmaya devam ettik. Eczacıbaşı karşısında da iyi başlamamamıza rağmen kazandık. Bizim gücümüz bu inançtan geliyor.

EN önemli özelliğimiz inanılmaz bir taraftar grubumuzun olması. Nereye gidersek gidelim her yerde bizi destekleyirlar. Polonya’da bile. Böyle büyük bir topluluğun parçası olmak sevindirici. Burada kalıp kalmayacağım görüşmelerden sonra belli olacak. Ama burada çok mutluyum ve kalmak istiyorum.”