Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Güneş herkese doğar'

'Güneş herkese doğar'

Şenol Güneş, Beşiktaş Dergisi'ne verdiği röportajda futbolcularına mesaj yolladı.

'Güneş herkese doğar'

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Şenol Güneş, son yıllarda Türk futbolunda birçok oyuncunun yıldızını parlatan isim. Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Umut Bulut, Volkan Şen, Ozan Tufan, Fernandao ve Serdar Aziz, tecrübeli hocanın son dönemde maksimum seviyelerine ulaştırdığı ya da sınıf atlattığı bazı isimler... Oynattığı ofansif futbol ve ‘eğitmen’ kimliği onun teknik direktörlüğünün en dikkat çeken özellikleri. Güneş, Trabzonspor ve Bursaspor’un ardından şimdi de Beşiktaş’ta hünerlerini sergilemeye başladı.

ANCAK kurt hocayı tanımlarken bahsedilmesi gereken bir yanı da mütevazılığı... Nitekim Güneş, Beşiktaş Dergis’inin eylül sayısına verdiği röportajda bunu bir daha gösterdi. “Her futbolcunun başarısı kendine aittir” diyen Güneş, “Genç oyuncular da kendileri yapacak, ben değil. Hiçbir oyuncuyu ben çıkarmadım, onlar zaten vardı. Güneş herkese doğar, yeter ki ondan yararlanmasını bilin” ifadelerini kullanarak bir anlamda siyah-beyazlı takımdaki oyuncularına da mesaj yolladı.

‘TÜM VARLIĞIYLA BİR OYNAYAN TAKIM’

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’IN karakterine uygun bir futbol oynatmak istediğini vurgulayan deneyimli antrenör, bu oyunu “Rakibi oynatmayan ama kendisi sahada tüm varlığıyla oynayan, dinamik bir takım görüntüsü ortaya koymak” sözleriyle açıkladı. “Beşiktaş üretmek isteyen bir camia, başarı beklentisi var. Medenice fikrini ortaya serebilen, zeki bir taraftar yapısına yakışır bir futbol hedefleyeceğiz” şeklinde konuşan Güneş, Beşiktaş ve siyah-beyazlıların taraftar grubu Çarşı hakkındaki görüşlerini ise şöyle dile getirdi:
“DEVRİMCİ bir yapısı olan Beşiktaş görüyorum. Saygıdeğer, yaşam kalitesi ve entelektüel kapasitesi çok yüksek, yaratıcı bir taraftarı var. Etkilenmemek mümkün değil. Ben de uyum sağlamaya çalışıyorum. Çarşı gibi her şeye karşıyım. Elbette doğruya karşı değiliz. Çarşı’nın ne kadar değerli, önemli olduğunun hep farkında oldum. Bu sevgideğer taraftara ben de ayak uydurmak için çabalayacağım. Umarım tüm Beşiktaşlılar’ı mutlu ederiz.”