Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Haddimizi bilerek oynadık'

'Haddimizi bilerek oynadık'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal maç sonrası konuştu

'Haddimizi bilerek oynadık'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise hafta başından beri derbiye çok iyi hazırlandıklarını belirterek, "İlk 45 dakikaya iyi başladık, oyun kontrolümüzde gidiyordu. Dengeli gibi olsa da oyun bizim kontrolümüzdeydi. İkinci yarı Galatasaray hızlı başladı. Kırmızı kartla eksik kaldık. Yine de dengeliydi oyun ve kontrol bizdeydi, haddimizi bilerek oynadık. Sonuçta Galatasaray ile deplasmanda oynuyorsunuz. Sneijder güzel goller attı. Galatasaray'ı tebrik ediyorum, ama maçı hak eden taraf bizdik. Bir anlık kontrolsüz giriş ve kırmızı kart ile takımın kaderi ile oynayabiliyorsunuz. Biz her geçen gün gelişen bir takımız. Geliştiğimizi görüyorum. Sonuna kadar mücadeleyi bırakmayacağız" diye konuştu.

Kartal, Bruno Alves 'in kırmızı kart gördüğü pozisyonla ilgili, "Bruno Alves kariyerli bir oyuncu. Ölü bir noktada kırmızı kartla atılması iyi bir şey değil. Herhalde aşırı kazanma hırsından olabilir" ifadesini kullandı.

İlk 11'de Emmanuel Emenike'yi oynatmasıyla ilgili de teknik direktör İsmail Kartal, "Emenike'yi oynatma kararımdan memnunum. Gol atamamış olabilir ama ne kadar etkili olduğunu ve pozisyon oluşturduğunu gördünüz. Her maç rakibe göre oyuncu çıkarıyorum. Her maç bir oyuncu oynayacak diye bir kural yok. Rakibi analiz ediyoruz, ona göre tercih yapıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Sneijder'in attığı gollere de değinen Kartal, "Volkan'ın yediği gollerde sakatlığın etkisi yok. Sneijder bu ülkede o tür toplara en iyi vuran oyunculardan biri" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşmada yedekler arasında bulunan Diego Ribas ile ilgili de, "Mukaveleli oyuncumuzdur. Beş maçtır oynamıştır. Kendisine zamanı gelince, yeri gelince yine şans vereceğiz. Beklenen golleri de atacağını

düşünüyorum" yorumunu yaptı.