Gazete Vatan Logo
Futbol 'Hadi yensinler'

'Hadi yensinler'

Kötü futbol yüzünden eleştirilen Bursa'da, Ertuğrul Sağlam’dan hodri meydan:


“Madem bu takım çok kötü niye kimse hâlâ bizi yenemedi? Süper Lig’deki maçları nasıl kazanıyoruz? Hadi bizi
devirmelerini bıraktım, neden gol bile atamıyorlar?”

ÜPER Lig’de liderlik koltuğunu kimseye bırakmadan, üst üste 2. şampiyonluğuna emin adımlarla koşan Bursaspor’da teknik direktör Ertuğrul Sağlam yapılan acımasız eleştirilere sert çıktı. Yeşil-beyazlı kulübün aylık yayın yapan resmi dergisine çarpıcı açıklamalar yapan başarılı çalıştırıcı, “Bursaspor kötü futbol oynuyor” diye eleştirmelerine anlam veremediğini belirtirken, kulüp içinden de kendilerini arkadan vurmak isteyenler olduğunu belirtti:

“RAKAMLARA dayalı eleştirecek bir şey bulamayınca, kötü futbol diye tutturmuşlar. Bu takım çok kötü oynuyor da niye kimse yenemedi? Bu takım çok kötü oynuyor da her maçını nasıl kazanıyor? Bu takım çok kötü oynuyor da hadi yenmelerini bıraktım, neden gol atamıyorlar? Dışarıdan insanlar bizi karıştırıyor. Bir taraftan bir kulüp başkanı çıkıyor, diğer taraftan kulübün antrenörü çıkıyor, ‘Bunları olumsuz etkilememiz lazım’ diye düşünerek saldırıya geçiyorlar. Ama asıl içeriden bu tür şeylerin olmasını insan kabul edemiyor.

ALDIĞIMIZ oyunculardan biri; Insua. Insua’nın, kalitesini tartışmaya kimsenin futbol bilgisi yetmez. Arjantin Milli Takımı’nda oynamış, kariyer sahibi ve şu anda 30 yaşında bir oyuncu. Ülkeye gelen yabancıların 34-35 yaş aralığında olduğunu düşünürsek, demek ki, yaşı çok da geçmemiş oluyor. Nunez’in de kalitesi ortada. Kaldı ki, Nunez’i ilk oynadığı karşılaşmada ayakta alkışlamadı mı bu insanlar?

‘DEVLER LİGİ TECRÜBE OLDU’

BEN de isterdim, 3 tane daha yıldız oyuncum olsun. Ama bunu biz çok daha planlı, programlı yapılanmanın temelini oluşturma adına yapmadık. Varsın bu sene Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmasın Bursaspor. Sonunda ‘Sadece oynadık ve tecrübe kazandık‘ diyelim. Ama bu sene ligde iyi gidersek, o zaman edindiğimiz bu tecrübe bizi başarıya ulaştıracaktır.”

‘Gol atarsam abartılı sevinmem’

BURSA formasıyla çıkış yakalayan ve son maçta yaptığı asistlerle göz dolduran Vederson, eski takımıyla yapılacak karşılaşma öncesi şu ifadeleri kullandı: “F.Bahçe karşısına ekstra motivasyonla çıkacağım. Elbette her maçın taktiği farklıdır ancak biz rakibi iyi analiz edip galip gelmek istiyoruz. Eğer gol atarsam sevinç gösterilerimi abartmam. Yengeç dansı yapmayı da düşünmüyorum.”

Tandoğan ve Insua F.Bahçe maçına zor

CUMA günü sahasında F.Bahçe’yi ağırlayacak olan lider Bursaspor’a sakatlardan gelen haberler hiç de iç açıcı değil. Devler Ligi’ndeki Manchester United maçında arka alt adalesi yırtılan Ali Tandoğan ile arka adalesinde sertleşme olan Insua’nun bu karşılaşmada oynayıp oynayamayacağının maç saatinde belli olacağı açıklandı. Ağrıları olan Stepanov’un ise tedavisinin iyiye gittiği belirtilirken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Ali ve Insua’nın oynamama ihtimâline karşılık alternatif futbolcular aramaya başladı.

Haberin Devamı