Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Hagi'nin sözünü hiç unutmadık'

'Hagi'nin sözünü hiç unutmadık'

G.Saray'ın koçu Memnun, şampiyonluk yolunda sorunları nasıl aştıklarını anlattı:

'Hagi'nin sözünü hiç unutmadık'

“Gheorghe Hagi, G.Saray’da futbol oynuyorken Ali Sami Yen Stadı’nda kombine kartım vardı. Hagi, ‘G.Saray’ın adının olduğu her yerde umut vardır’ demişti. Bu söze katılıyorum. Biz de hep ‘Çok zor olacak ama şampiyon olacağız’ dedik ve başardık.”

KADINLAR Basketbol Ligi final serisinde Abdullah Gül Üniversitesi’ni 3-1’le geçip üst üste 2., toplamda 13. şampiyonluğunu elde eden G.Saray Odeabank’ta başantrenör Ekrem Memnun, sezonun öyküsünü anlattı... Dün medya gününde basın mensuplarıyla buluşan Ekrem Memnun, sezon içinde birçok sıkıntı yaşadıklarını belirtirken “Her şampiyonluk çok anlamlıdır. Ancak bu sezon kupaya uzanmak gerçekten çok zor oldu. Oyun formatını defalarca değiştirmek zorunda kaldık. Kadro yapısından dolayı oyunumuzu oturtamadık. Bunun ızdırabını çok çektik ancak her şeye rağmen ayakta kalmayı başardık. Bu şampiyonluk tamamen oyuncuların sahaya karakter koymasıyla kazanıldı” dedi.
‘IŞIL DÖNSÜN İSTERİM’
FİNAL MVP’si seçilen 35 yaşındaki emektar yıldızı Nevriye Yılmaz’a övgüler yağdıran Memnun, “Nevriye’ye ayrı bir parantez açmalıyız. Müthiş bir play-off geçirdi. Gelmiş geçmiş en büyük Türk kadın basketbolcu olduğunu yine gösterdi” ifadelerini kullandı.
SIKINTILARI nasıl aştıkları konusunda sözü G.Saray’ın efsanevi futbolcusu Gheorghe Hagi’ye getiren tecrübeli koç, “Hagi, G.Saray’da oynarken Ali Sami Yen Stadı’nda kombine kartım vardı. Hagi bir gün ‘G.Saray’ın adının olduğu her yerde umut vardır’ demişti. Bu söze katılıyorum. Biz de hep ‘Çok zor olacak ama şampiyon olacağız’ dedik ve sonunda başardık” şeklinde konuştu.
MEMNUN, G.Saray’la özdeşleşmiş bir oyuncu olan ve Rusya ekiplerinden Dinamo Kursk’ta forma giyen Işıl Alben’le ilgili ise “Onun takıma dönmesini tabii ki isterim. Bunu kendisi de ister. Bu konuda neler olacağını bekleyip göreceğiz” yorumunu yaptı.
Şebnem: G.Saray’dan başkası asla olmaz
ASLINDA bir hukukçu olan, hobi olarak oynadığı basketbolda G.Saray forması altında şampiyonluklar yaşayan Şebnem Kimyacıoğlu, basketbolu bırakma ihtimalinin olduğunu söyledi. Deneyimli oyuncu, eğer oynamaya devam ederse kendisini G.Saray’dan başka takımda düşünemediğini belirtti.
Nevriye: Devam edip etmeyeceğime dinlenip karar vereceğim
G.SARAY Odeabank’ın şampiyonluğunda büyük rolü olan 35 yaşındaki yıldız Nevriye Yılmaz, basketbola devam edip etmeme konusunda kararını henüz vermediğini söyledi. Dinlenip, sakin kafayla karar alacağını ifade eden Nevriye, “G.Saray taraftarı beni bağrına bastı. Rüyamda görsem, ‘Hayırdır inşallah’ diyeceğim Avrupa şampiyonluğunu bu takımda yaşadım. Basketbolu tabii ki G.Saray forması altında bırakmayı isterim” dedi.
11 senede 10 şampiyonluk yaşamasıyla ilgili “Güzel istatistik” yorumunu yapan Nevriye, koç Ekrem Memnun hakkında da “Kendisini genç yaşımda tanıdım. Son 3 yılda tekrar çalışma fırsatımız oldu. Onun söylediği püf noktaları beynime ve oyunuma işledim” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı