Gazete Vatan Logo
Basketbol 'Hakemler beni tehdit ediyor'

'Hakemler beni tehdit ediyor'

Fenerbahçe'nin Litvanyalı yıldızı Linas Kleiza, Türkiye'deki hakemlerin tehditleri, İstanbul, Obradovic ve taraftarlar hakkında oldukça ilgi çekici söyler söyledi.

'Hakemler beni tehdit ediyor'

Fenerbahçe Ülker'in NBA patentli Litvanyalı yıldızı Linas Kleiza, ülke basınına takım içi ve dışı olaylar, İstanbul gözlemleri ile ilgili oldukça ilginç açıklamalar yaptı.

İşte Linas Kleiza'nın açıklamaları;

"Her şey söylendiği kadar dramatik değil. Maçlardan sonra hakemler hakkında konuşuyorum, ancak her maçtan sonra değil. Türkiye'nin kendi kuralları var. Hakemler her iki maçta bir beni diskalfiiye etmekle tehdit ediyor. Şok oldum. Bunu hakemler maçlardan önce bana ilk maçta söylediklerinde, ikinci, üçüncü ya da dördüncü maç değil, ilk maçta söylediklerinde şok oldum. Ancak, bu son seferinde gerçekten cezayı verdiler.

Şimdi, elbette kendinizi kontrol etmelisiniz çünkü suçunuz varsa hakemler sizin cezanızı keser. Ancak, ben burada hedefim, beni avlamaya çalışıyorlar. Bunu takım olarak çekiyoruz. Özellikle, koçun bazı hakem hatalarından mutsuz olmasıyla bu işler başladı. Örnek olarak, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Galatasaray ile oynuyorduk. Hakemler bazı yanlış kararlar verdiler. Sonra abarattılar. Bize cezalar verme tehditinde bulundular, sonra da iki diskalifiye oldu. Bana da 12 bin lira ceza kestiler"

'İSTANBUL AVRUPAİ BİR ŞEHİR, İSLAMİ DEĞİL'

"İstanbul kozmopolit bir şehir, tarihi altyapısıyla ünlü bir yer. Restoranlar, alışveriş merkezleri, tarihi alanları harika. Bu şehri mutlaka görmelisiniz. Detaylıca gezme fırsatım olamadı. Maçlardan ve idmanlardan geriye çok az zamanımız kalıyoruz. Çok yorgun olduğum için bir şey yapasım gelmiyor.

Zamanımın büyük çoğunluğu evde sıkılarak geçiyor. Özellikle, deplasmanlarda küçük şehirlerde, odama kapanıp kalıyorum ve bazen turistlerle muhabbet ediyoruz.

İstanbul'da büyük bir trafik çılgınlığı var. Şehrin Avrupa tarafında trafiğe yakalandığınızda birkaç saat sıkışıp kalıyorsunuz. Ancak, ben Asya tarafında yaşıyorum. Asya tarafı, diğer tarafa göre daha sakin. İstanbul oldukça Avrupai, batılı bir şehir. Burada İslami bir şehirde yaşadığımı söyleyemem"

'OYNAYACAĞIMA DOKTORLAR KARAR VERİR'

"Dünya Şampiyonası sırasında dinlenmem gerekebilir, duruma doktorlar karar verecek. Sezon bittiği zaman kontrole gideceğim. Bu tip durumlarda karar asla benim olmaz, her zaman doktor karar verir. Bu yaz da oynayıp oynamayacağıma doktorlar karar verecek.

Şu an herhangi bir sakatlığım, problemim yok. Son sakatlığım gibi tecrübeklrden sonra uzmanlarla daha fazla vakit geçiriyorum" (Linas Kleiza 2011'de atroskopik diz ameliyatı keçirdi ve menisküsü dikildi)

"Türkiye oldukça tuhaf bir ülke, lig de öyle. Karşılaştığım şeyler çok farklı ama detay vermek istemiyorum. Sonuçlar her zaman sizi tamin etmiyor, sonuçta çok farklı faktörler var. Deplasmanda kazanmak bazen çok zor olabiliyor.

'OBRADOVIC'İN OTORİTESİ ÇOK YÜKSEK'

Taraftarlarımla mutluyum. Bizi tüm sezon boyunca desteklediler ve bize gelecekte de inanacaklardır. Onlar için savaşıyoruz. Euroleague'de aldığımız sonuçlardan ötürü mutsuzuz. Taraftarlar, kendim, koç, yönetim, kimse mutlu olmadı. Ancak, kimse de kişi kişi toplantı yapmadı. Hepimiz oturduk konuştuk. Ancak, konuşmalar özel, açıklayamam. Maçlarda Obradovic'in yönetimi çok da farklı değil ama koçun otoritesi çok yüksek. Herhangi bir şeyin karışmasına ya da bozulmasına izin vermiyor. Ne maçta, ne de idmanda...

'HOCANIN SÖZLERİ BAZEN AĞIR OLUYOR'

Hocayla ilgili sinirsel bir durum olmuyor. Sadece sözleri bazen ağır oluyor. Ancak, hepimiz bu konuda anlayışlıyız ve bu tür şeyler problem olmuyor. Koçla takım olarak aramızdaki problemler sadece onun planlarını doğru uygulamayınca oluyor. Hiç tahammülü yok.

Planı uygularken hiç hata yapmamalıyız. Şunu da reddedemem, hepimiz Obradovic'ten bir parça korkuyoruz, çünkü istekleri çok fazla ve çok katı. Belirliyor ve o an istiyor. Öteyandan, Obradovic sizi sadece sahada koruyan koçlardan biri değil, saha dışında da bizim yanımızda ve bizi koruyor.

'OBRADOVIC İÇİN DE KOLAY DEĞİLDİ'

Sezon ne bizim için ne Obradovic için hiç de kolay geçmedi. Uyum sağlayamadık, problemlerimiz vardı, bazı zamanlarda çok gerginleştik. Uyum sağlayamama bireyleri etkileyen değil, tüm takımı etkileyen bir sorundu. Tüm takım da aynı sorun vardı. bazen birbirimizi anlayamadık ve bir takım olamadık. Tüm takımı sahada birleştiren bir oyuncuya ihtiyacımız vardı.
Fenerbahçe çok zengin bir kulüp. Çok fazla umutları var. Ne zaman umutları gerçekleşmezse, o zaman kötü şeyler başlıyor.

Ancak, her şeyi kaybetmiş değiliz. Türk ligini kazanmalı ve sezonu iyi bitirmeliyiz.

Türkiye'de oynamak Yunanistan'dan daha sakin. Ancak, burada tansiyon ve ilgi çok çok daha fazla. Burada yabancı olmak da bu açıdan faydalı olabiliyor. Gazeteleri okumuyor, anlamıyor ve basının ne yazdığını bilmiyorsunuz. Sizin hakkınızda ne yazıyorlar, bilmiyorsunuz.

(Sporx)

Haberin Devamı