Gazete Vatan Logo
Kasımpaşa Spor 'Hakemlerden korkuyorum'

'Hakemlerden korkuyorum'

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay artık hakemlerden korktuğunu söyledi.

'Hakemlerden korkuyorum'

Kasımpaşa’nın Belek kampında Yeni Yüzyıl ekibini ağırlayan Çalımbay, tüm hakemlerin hatalarını kabul etmesi konusunda gazetemiz yazarı Deniz Çoban gibi yürekli olmalarını beklediğini söyleyerek, “Hatalarda asla kasıt aramam ama neredeyse şüphelenir hale geldim. 17 maçımızın 7’sinde bariz hakem hatalarından 8-9 puanımız gitti” şeklinde konuştu

Arayıp ‘Bırakma’ dedim

Çalımbay, “Ülkemizin en başarılı hakemi Cüneyt Çakır bile Beşiktaş maçında hatalı karar verdi, puan kaybettik. Artık korkar hale geldim. Deniz hoca çıktı, yüreklice hatasını söyledi. Sonrasında arayıp hakemliği bırakmaması konusunda ısrarımı yineledim ama o kararını böyle verdi. Ne yaptıysam onu kararından vazgeçiremedim” diye konuştu. Beşiktaşlılığını asla inkar etmediğini söyleyen Rıza Çalımbay, bu defterin asla.

Beşiktaş şartlarım farklı

Tecrüneli hoca, “Beşiktaş’a ilk geldiğim dönemde destek azdı. Örneğin Carew en iyi oyuncumdu. Satıldı. İstediğim ortam yoktu. Destek hissetseydim her türlü zorluğun altına girerdim. Aradan yıllar geçti, ben de eski Rıza Çalımbay değilim. Bir gün o defter açılırsa elbette şartlarım farklı olur. Ancak her şey kısmet. G.Saray’a giden Donk’un yerine alternatif arayacağız. Ancak asıl bombalar sezon sonunda... Bu sezon hedefimiz ilk 10” diye konuştu.

Haberin Devamı

Denizli’nin Türkiye’nin şanssızlığı

“Galatasaray Denizli ile sabretmeli. Şanssızlığı sonradan gelmek. Transfer istemesi doğal. Mutlaka kriz yönetimi ile ilgili teşhisi vardır. Dünyada hocaların başarısızlık kaderi ortaktır. Ertuğrul hoca Bursa’yı şampiyon yaptı, sonra sıkıntı yaşadı. Onca başarı sonrası Chelsea, Mourinho’yu yolladı. Ülkemizdeki fark bunun saygısızca yaşanması.”

Türkiye’nin şanssızlığı rakibi Türkiye

“2016 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçlarından çok iyi dersler çıkarırsak finallerde başarılı oluruz. Grup önemli değil. Türkiye’nin rakibi Türkiye olur. Kasımpaşa ülkemizde çalışılacak en iyi kulüplerden biri. Kimse kimsenin işine karışmıyor. Örneğin Mersin’de de sıkıntılar vardı ama iyi niyetle aşıldı. Kulüpler büyük borçlar içinde, herkes hala transfer peşinde. Futbol karanlığa gidiyor.”

Haberin Devamı

(Yeni Yüzyıl)