Gazete Vatan Logo
Futbol 'Hakemliği bıraktım'

'Hakemliği bıraktım'

Türkiye Futbol Federasyonu üst klasman hakemlerinden Hüseyin Sabancı, hakemliği bıraktı.

'Hakemliği bıraktım'

TFF, 2015-2016 sezonunda görev yapacak üst klasman hakemlerini açıkladı. Resmi internet sitesindeki listede yer almayan Hüseyin Sabancı yaptığı açıklamada, TFF'ye dilekçe vererek, hakemlik hayatını noktaladığını açıkladı.

Son olarak Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta Yeni Diyarbakırspor ile Denizli Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan olaylı play-off yarı final rövanş maçını yöneten ve mücadelenin uzatma dakikalarında verdiği penaltı kararı sebebiyle eleştirilen Sabancı, "Gördüğüm lüzum üzerine dilekçe vererek, hakemliği bıraktım. Bu kararımın herhangi bir maçla ya da olayla alakası yok" ifadelerini kullandı.

Ayrıca geçen sezon üst klasman hakemi olarak görev yapan Tayfur Özkan, Ferhan Kestanlıoğlu, Murat Türker ve Mustafa Aydın ulusal hakem kadrosuna düşürüldü. Caner Ak, Mehmet Emre Atasoy, Ümit Öztürk ve Halil Umut Meler ise bu sezon üst klasmana yükseldi.

Deneyimli hakemler Mustafa Kamil Abitoğlu ile Yunus Yıldırım da hakemlik hayatına nokta koyarken, her ikisi de kariyerine gözlemci olarak devam edecek.

Haberin Devamı

Bu sezon üst klasman hakemi olarak görev yapacak isimler şöyle:

Caner Ak, Bülent Yıldırım, Ali Palabıyık, Mustafa İlker Coşkun, Serkan Tokat, Özgüç Türkalp, Yaşar Kemal Uğurlu, Mehmet Emre Atasoy, Mustafa Öğretmenoğlu, Sarper Barış Saka, İlker MEral, Özkan Çeliker, Ümit Öztürk, Özgür Yankaya, Suat Arslanboğa, Fırat Aydınus, Cüneyt Çakır, Mete Kalkavan, Hüseyin Göçek, Süleyman Abay, Deniz Ateş Bitnel, Serkan Çınar, Volkan Bayarslan, Onur Karabaş, Murat Özcan, Tolga Özkalfa, Alper Ulusoy, Hakan Ceylan, Kutluhan Bilgiç, Halil Umut Meler, Abdulkadir Bitigen, Deniz Çoban, Çağatay Şahan, Koray Gençerler, Erkan Engin, Barış Şimşek, Abdullah Yılmaz, Bülent Birincioğlu, Halis Özkahya.

TFF'nin sitesinde yer alan listede diğer klasman hakemlerine de yer verildi.