Gazete Vatan Logo
Süper Lig "Hakemlikte Avrupa'nın zirvesindeyiz"

"Hakemlikte Avrupa'nın zirvesindeyiz"

TÜRKİYE’NİN futbolda dünya çapındaki markalarından biri Cüneyt Çakır! Futbolun en büyük organizasyonlarında düdük çalan Çakır, VATAN’a konuştu...

"Hakemlikte Avrupa'nın zirvesindeyiz"

Türk hakemlerinin Avrupa’da çok önemli görevlerde bulunduğunu ve üst düzey maçlar yönettiğini söyleyen Çakır, şu ifadeleri kullandı:

“ÜLKEMİZ futbolunun marka değeri ve kalitesi açısından Avrupa’da beş veya altıncı olduğu söyleniyor. Ben de Türk hakemliği için bir şey söyleyeyim. Bu konuda mütevazı olamam. Hakemlerimizin Avrupa’daki performansı ile biz de en zirvedeyiz. Hem uluslararası alandaki performansları, hem temsil yetenekleri ile takdir ediliyor. Dört kıtada düdük çaldım. Gittiğimiz her yerde gösterilen ilgiden ve memnuniyetten anlıyorsunuz bunu. Koşullarımızı anlatıyorum, gıpta ile bakıyorlar bize.

TÜRK hakemliği maddi imkanlar bakımından altın çağını yaşıyor. Bunu ben değil, tüm hakem arkadaşlarım ifade ediyor. Sayın Federasyon Başkanımız Yıldırım Demirören döneminde hakemlik adına çok önemli ilkler yaşadık, Profesyonel hakemliğin sağladığı olanaklar Avrupa’nın pek çok ülkesinde yok. Son olarak Portekiz’de meslektaşlarımızla konuştuk. Orada da profesyonellik var ama, bizim kazandığımızın yarısını alıyorlar.

Haberin Devamı

DEMİRÖREN’İN DESTEĞİNİ UNUTMAM

PROFESYONEL hakemliğin bize büyük katkıları oldu. Kendimizi daha özgür, güvenli ve mutlu hissediyoruz. Bizim için pek çok şey yapan Başkanımızdan ricamız olacak. Hakemlerimizin sağlık sigortasına ihtiyaçları var. Rahatsızlık yaşamıştım iki yıl önce. Sayın Demirören’in desteğini unutamam. Hakkını ödeyemem. Gönül ister ki tüm hakem arkadaşlarımız en azından sağlık güvencesine sahip olsun.”

‘Yöneticileri futbolcuları mutlu edemeyiz’
“HAKEM elbette hata yapacak. Dünyanın her yerinde bu böyle. İşimizin doğasında yanlış düdük çalmak, hatalı bayrak kaldırmak var. Ama herkes bilmeli ki, bu kadar yoğun baskı altında kimse hakeme yardımcı olmuyor. Bu da hakemleri olumsuz etkiliyor. Futbolcuları, teknik adamları, yöneticileri mutlu etme oranı az. Bu psikolojik baskıya karşın federasyonumuz her daim yanımızda oldu. Adeta can simidi oldu.”
‘Böyle tesis görmedim’
“RİVA tesisleri bizim için çok önemli. Bu kalitede bir tesis pek görmedim. Dışarıdan bakınca bunlar görülmese de hakemler, gözlemciler futbol federasyonu altında olmalarına rağmen tesislerinde bir toplantı dahi yapamıyorlardı. Şimdi ise seminerler için toplantılar için sıkça gelme, konaklama şansı buluyorlar.”
‘Türkiye’yi Rusya’da temsil edeceğiz’
“MİLLİ takımımız dünya kupasına katılma hakkını kaçırdı. İnşallah ülkemizi temsilen biz orada olacağız. Biliyorsunuz bu tür turnuvalarda hakemler uzun süreli bir takip, sürekli performans ölçümleri sonrası belirleniyor. Çok şükür şimdilik iyi gidiyor.”
‘İnsan öğütmekten artık vazgeçelim’
“HAKEM hatasıyla bir takım maç kaybederse bu birilerinin illaki düdük asması ya da istifa etmesi gerektiğini mi gösterir? Ya kötü oynayan futbolcuları, taktik eksiklik gösteren teknik direktörü, hatalı transfer yapan yöneticiyi ne yapacağız? İnsan öğütmekten vazgeçelim. Sporun doğasında hatalar, performans düşüklükleri, karşılanmayan beklentiler var. Hayatın her alanında bu var. Hepimiz birbirimize saygı duymalıyız.”

Haberin Devamı