Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe "Hani her şey F.Bahçe içindi"

"Hani her şey F.Bahçe içindi"

Başkan Aziz Yıldırım, seçimdeki rakibi Ali Koç'un kendisiyle ilgili sözlerine yanıt verdi:

"Hani her şey F.Bahçe içindi"

“Akademi kavramı Ali beyin buluşu imiş, biz projesini çalmışız. 2015’ten beri genel kurullarda, divanlarda anlattığım proje için F.Bahçe Başkanı ve yönetimini ‘çalmakla’ itham etmeniz hangi edep değerleriyle bağdaşıyor?”

F.BAHÇE’DE başkanlık seçimi öncesi başkan adayları arasındaki gerilim artıyor. Sarı-lacivertlilerde başkan Aziz Yıldırım’dan, kongredeki rakibi Ali Koç’un kendisiyle ilgili söylemlerine yanıt gecikmedi. Yıldırım, Koç’un sözleriyle ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“AKADEMİ kavramı Ali beyin buluşu imiş, biz onun projesini çalmışız. Ali bey, 2012 den beri futbolun çok dışında kalmışsın. Hatta görev sürende öğrendiklerini bile unutmuşsun. Akademi kavramı UEFA’nın altyapı liglerine 2008’de verdiği isimdir. 3 Temmuz Futbol Akademisi ise 2015 yılından beri genel kurullarda, divan kurullarında anlattığım bir projedir.

‘KULÜP PROJESİDİR SEÇİM VAADİ DEĞİL’

AKADEMİ konusu bir kulüp projesidir, seçim vaadi değildir. Ayrıca biz kimiz, siz kimsiniz? Konuşmalarına hep ‘Biz açıkladık, bizim projemiz’ şeklinde başlıyor, siz başka bir kulüp mü kuracaksınız, hani her şey F.Bahçe içindi?

Haberin Devamı

2015’TEN bu yana sürekli olarak üzerinde durduğumuz, arazi aldığımız, yatırım yaptığımız bir projeyi, manipüle ederek, seçime alet etmeniz, sonra da F.Bahçe Başkanı ve yönetimini ‘çalmakla’ itham etmeniz hangi edep değerleriyle bağdaşıyor?” Nedir bu küçük dağları ben yarattım havası, hem de daha henüz başkan adayıyken? Ayrıca, ortaya henüz bir proje koyduğunuzu da görmedik, neyi sahiplenecekmişiz?”

‘Problem adaylık değil, zamansız aday olman’

“F.BAHÇE’YE başkan adayı olmanla ilgili bir problemimiz yok bizim Ali Bey. Problem, zamansız adaylığınla ilgili. 16 ay önceden aday olup, camia üzerinde baskı yaratıp, her ayağımız tökezlediğinde insanların konsantrasyonunu sahadan alıp saha dışına taşıdın.
BENİM senin isminle ne problemim olabilir, zaten ben seni, Yargıtay süreci sona erdiğinde başkan olarak görmek istediğimi ifade etmişim. Ancak sözünden dönen ben değil, sensin Ali Bey. O dönemde ‘Süreç sonuna kadar başkan kalmalıdır, bu her türlü sportif başarıdan daha önemlidir’ demiştin.”
‘Davalarda neredeydin?’
“3 Temmuz’da kaçmadım’ diyorsun. Sen Mayıs 2012’de bıraktığında ben tutukluydum. Tam 4 ay sonra tahliye oldum. 2015’te yeniden yargılama oldu. Sen neredeydin? 2016 yılından beri kumpas davası sürüyor, bir gün geldin mi? 17/25 Aralık, 15 Temmuz sonrası ortaya çıkıp delikanlılık yapmak kolay, öncesinde sen neredeydin?”
Asıl rolü kim çalıyor?
“HER yıl 10 bin üye yapacağım’ diyorsun. Hedef 1 Milyon Üye projemizi hiç incelememişsin. Burada asıl rol çalan kim acaba?”
“ÇOK yakın bir zamanda büyük bir kulüp olamayabiliriz.” demiş Ali bey. F.Bahçe çok büyük bir kulüp bir kere. 3 Temmuz’un yarattığı tahribatı toparlamaya çalışırken, hiç merak etmeyin futbolun da geleceğini kurtaracak sistemi biz kuruyoruz.
“Kulübe yapılan sponsorlukları ilk iş açıklayacağım. Bir Ülker, iki Doğuş, üç Acıbadem’dir. ‘Seçilirsem, yeni ve büyük sponsorluklar getireceğim’ diyorsun. Seçilemezsen de getir. Herkes ne kadar iyi F.Bahçeli olabildiğini görsün.”
“DİYORSUN ki ‘Biz dava arkadaşıyız’, ‘Yapılan iyilikler söylenmez, ayıp.’ 3-4 ay önce, ulusal medya önünde, ‘Dava arkadaşın’ olan Şekip Mosturoğlu’nun ailesi için söylediklerini unuttuk mu.”
‘HER şeyimiz doğal’ diyorsun. Sosyal medyada teşekkür ettiğin troller de mi doğal? Anamıza avradımıza her gün sayısız küfür eden troller?”
‘5 bin saha yapacağız’
F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, İzmir’in Torbalı ve Ödemiş ilçelerinde “1907 Okul 1907 Pota” projesi kapsamında iki basketbol sahasının açılışını yaptı. Yıldırım, projenin süreceğini belirtip, “F.Bahçe olarak buradaki amacımız, çocuklarımızın özellikle dünyada da popüler olan basketbola yönelmelerini sağlamak, bu sahalarda spora kendilerini adamalarını sağlamaktır. Bundan sonra da 5 bin sahayı devletle beraber el ele ülkenin her yerinde yapmaya çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı