Gazete Vatan Logo
Basketbol "Hayalim Euroleague zaferi"

"Hayalim Euroleague zaferi"

Efes'in Beşiktaş'tan kadrosuna kattığı Vladimir Stimac en büyük hayalinin Euroleague şampiyonluğu olduğunu söyledi ve ekledi: "Avrupa’da oynayan herkesin hayalidir Euroleague zaferi. NBA’de de oynamak istiyorum. Ancak gidemedim bugüne kadar. Belki de NBA oyuncularında bulunan özellikler bende yok."

"Hayalim Euroleague zaferi"

Geçtiğimiz sezonu Beşiktaş Sompo Japan'da geçiren, bu yıl ise Anadolu Efes'in kadrosuna katılan Vladimir Stimac, Karar gazetesine konuştu. EuroBasket'te Sırbistan forması altında finalde Slovenya'ya kaybetmelerinin sebebi olarak rakiplerinin kendilerinden daha iyi oynadığını ifade eden Stimac, yeni takımıyla başarılı bir sezon geçireceğine inandığını belirtti.

* EuroBasket’te finalde kaybettiniz…

Slovenya final maçını bizden daha iyi oynadı. Bize göre onlar daha çok hak etti ve şampiyon oldular.

* Yeni takımınla hedeflerin?

Benim hedeflerim her zaman yüksektir. Takımım benden ne istiyorsa, ben ondan daha fazlasını vermeye çalışırım. Efes ve Perasovic için iyi bir oyuncu olmak en büyük isteğim.

* Efes’le Euroleague’de oynayacaksın...

Bence başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Konuşmaktan ziyade yapabileceğimiz şeyleri sahada göstermeyi daha doğru buluyorum.

* Kariyerinde en büyük hayalin nedir?

Euroleague’i kazanmak istiyorum. Sonuçta Avrupa’da oynayan her oyuncunun hayalidir Euroleague şampiyonluğu. NBA’de de forma giyme hayalim var. Ancak gidemedim bugüne kadar. Belki yeteri kadar atletik değilim, belki de NBA oyuncularında bulunan özellikler bende yok ama sonuçta ben takımımın Euroleague’de iyi yerlere gelmesi için elimden geleni yapacağım.

Haberin Devamı

Hakan Akar / Karar