Gazete Vatan Logo
Trabzonspor 'Hayalim Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamak'

'Hayalim Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamak'

Vahid Halilhodzic, "Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamak da hayalim" ifadelerini kullandı.

'Hayalim Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamak'

Halilhodzic, Trabzonspor Dergisi'ndeki röportajında, bordo-mavili kulüpten sportif anlamda daha yukarıda olan tekliflerin kendisine yapıldığını ancak kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na verdiği sözden dönmeyerek Trabzonspor ile anlaştığını belirtti.

Hacıosmanoğlu ile arasında çok önemli bir dostluğun bulunduğunu ve bunun, kararında etkili olduğunu vurgulayan Halilhodzic, "Sonucunda ne olacağını çok da düşünmeden gelen teklifleri geri çevirerek Trabzonspor ile yoluma devam etmeyi seçtim. Tekliflerin hangi kulüplerden olduğunu ve hangi rakamların önerildiğini söylesem kesinlikle inanmazsınız. Gerçek olan şimdi burada olduğum" ifadesinde bulundu.

Halilhodzic, geldiği dönemde takımdaki kadro yapılanmasının iyi olduğunu söyleyemeyeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu nedenle acil düzeltmemiz gereken şeyler vardı. Güzel bir sezon geçirmek istiyorsanız, 6 ay önceden çalışmalara başlamalısınız. Biz ise her şeyi son 2 haftaya sıkıştırdık. Avusturya kampına gittiğimiz oyuncu grubuyla lige başlasaydık sıkıntılı dönem geçirebilirdik. Başkan ile 3 saat bunu konuştuk, benim verdiğim mesajları aldı ve 10-12 oyuncu transfer ettik. Değişim şarttı."

Haberin Devamı

Boşnak teknik adam, şu andaki kadrodan memnun olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine de "Messi ve Ronaldo'nun kadromda olmasını isterdim ancak bunun mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. İmkanlar çerçevesinde yapabildiğimiz en iyi transferleri yapıp, oluşturabileceğimiz en iyi kadroyu oluşturduk. Bundan sonra ihtiyacımız olan tek şey zaman. Takım olmak için çalışmaya ve uyuma ihtiyacımız var" dedi.

"Baskı bazı oyuncuları etkiliyor"

"Halilhodzic, kulüp üzerinde baskının bulunduğunu belirterek, "Aşağı yukarı başarıyı hedefleyen her kulüpte baskı olur ancak Trabzonspor, biraz farklı. Ben baskıdan korkmadan işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Sadece 1 gün istirahat edebildim, sabahtan akşama kadar teknik ekibimizle elimizden geleni yapıyoruz. Ben bu baskıya alışkınım. Baskı olmasını isterim şahsen ancak bazı oyuncuları olumsuz etkilediği gerçeği de ortada" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Vahid Halilhodzic, hayallerine ilişkin bir soru üzerine de "Benim hayalim Dünya Kupası'nda Cezayir Milli Takımı ile Almanya'yı elemekti. İbrahim başkanımız o an şampiyonluk hayal ederken ben Almanya'yı elemek istiyordum. Hayalime çok yaklaştım. Kıl payı kaçırdım diyebilirim. Bunun dışında Trabzonspor ile şampiyonluk yaşamak hayalim. Bunun için zamana ihtiyacım var. Şampiyon olacak bir takım 15 günde var edilemez. İnsanlar önce bunu anlayacak. Para önemli ancak daha önemlisi zaman. 3-4 ayda takım olacağız, sonra başarı kovalayacağız" ifadelerini kullandı.

"Her şeyin bir anda değişemeyeceğini anlatan Halilhodzic, "Vahid hoca, her şeyi mucizevi şekilde bir anda düzeltemez. Lige başladık ancak transfer ettiğimiz önemli oyuncularla çok fazla çalışma imkanı bulamadık. Trabzonspor için masalsı hedefler anlatmak gerçekçi olmaz. Başarı için sabır gösterilmeli" dedi.

"Halilhodzic, "3 Temmuz sonrası Türkiye'de gelişen şike süreci hakkında bilgi sahibi misiniz? Bu, takım ve camianın sırtında yük olarak kaldı, bu durumun takımı olumsuz etkilememesi için ne gibi önlemler almayı planlıyorsunuz" şeklindeki soruya da şöyle yanıt verdi:

Haberin Devamı

""Konudan haberim var ancak detaylı bir şekilde ayrıntılarıyla neler yaşandığı konusunda bilgim yok. O kadar yoğun çalışıyordum ki detaylarını öğrenmek için harcayacak vaktim yoktu. Bu süreçte bazı kulüplerin şikeye karıştığını biliyorum. O sezon Trabzonspor'un çok iyi bir takım olduğunu biliyorum. Geçen sezon yarıda kalan Fenerbahçe maçını izledim. Fenerbahçe ile aramızda abartılmış bir rekabet var. Bu nedenle zaman zaman duygu yoğunluğu üst düzeye çıkıyor. Hatta öyle şaşırtıcı ki bazı taraftarlarımızın 'Fenerbahçe maçını alalım, sezon sonunda nerede olduğumuzun önemi yok' gibi ifadeler kullandığını duyuyorum. Taraftarlarımız provokatif yayınlardan ve demeçlerden etkilenmeden sadece bizi desteklesin."

"Formayı hak etmeyen burada olmayacak"

"Boşnak teknik adam, 8 yıl önce bordo-mavili takımda da görev aldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Ayrıldıktan sonra hep kulübe borcum olduğunu hissettim. Bunun nedeni ayrılırken çalışanların birçoğunun gözyaşı döktüğünü görmemdi. Herkes kendi imkanları doğrultusunda bana hediyeler verdi. Bir kulübü saygı başarıya taşır. Yeniden buraya dönüp, kulübüne bu kadar gönülden bağlı olan insanların bulunduğu yerde bazı oyuncuların umursamaz tavrını görünce tepkim sert oldu. Çok sinirlendim. Trabzonspor'da bu şekilde davranan oyuncunun yeri olmaz. Trabzonspor formasını hak etmeyen hiçbir futbolcunun burada yeri olmayacak."