Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar ‘Hedef 2020'

‘Hedef 2020'

Aktaç: "Turkcell'le büyük bir sponsorluk anlaşması imzaladık. Amacımız 100 bin aktif sporcu sayısına ulaşmak. Hedef 2020 olsa da 2016'da da sürpriz madalyalar gelebilir."

‘Hedef 2020'

TÜRKİYE Yüzme Federasyonu Genel Sekreteri Hakan Aktaç, hedeflerinin 2018'de Türkiye'nin en büyük ve en kurumsal amatör branşı olmak olduğunu söyledi. Türkiye'yi olimpiyatlanda temsil edecek sporcular yetiştirmek istediklerini belirten Aktaç, "Turkcell'le büyük bir sponsorluk anlaşması imzaladık. Amacımız 100 bin sporcu sayısına ulaşmak.

BU sporcuların içerisinden 2020'de Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edecek yüzücüler yetiştirmek istiyoruz. Turkcell'in katkılarıyla Michael Phelps'in ve ABD'nin de başantrenörü Bob Bowman ile danışmanlık sözleşmesi imzaladık. Bowman yönetiminde yüzmeyi yeniden yapılandırıyoruz.

BOWMAN 1 yıl boyunca Türkiye'ye geldi, analizlerde bulunarak kısa ve uzun vadede sporcu yetiştirmek için 5 tane sporcu seçti. Bu sporcuları Baltimore'da kendi kulübünde, kendi nezaretinde çalıştırıyor. Bu çocuklarımızdan 2016'da kısa vadede başarılı sonuçlar bekliyoruz.

HEDEFİMİZ 2020. Ama 2016'da da yarı final ve final hedefliyoruz. Belki 2016'da sürpriz madalyalar gelebilir. Ama ana hedef 2020" dedi .

Haberin Devamı

'İstikrarlı adımlar atıyoruz'

TURKCELL Grup Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Karagül Tüzün, Turkcell Yüzme Günleri kapsamında geçen yıl 17 olan il sayısını 40'a çıkardıklarını gelecek yıl daha da fazla şehre ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Tüzün, "Milli takımlar, nesillere yayılarak istikrarlı başarının da ilk adımları atılacak" dedi.