Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'Hedef her turnuvada başarı'

'Hedef her turnuvada başarı'

28 yaşında A Milli Bayan Voleybol Takımı'nın başantrenörü olan Ferhat Akbaş VATAN’a çok özel açıklamalarda bulundu:

'Hedef her turnuvada başarı'

“Türk bayrağı altında mücadele eden her oyuncu, bayrağımızı göndere çektirmek için mücadele eder. Bunu yapacağız.”

A Milli Bayan Voleybol Takımı’nda 3 yıllık yardımcı antrönörlük görevinin ardından başantrenörlük koltuğuna oturan Ferhat Akbaş, VATAN’a özel açıklamalar yaptı. Hedefinin ay-yıldızlı formayı en üst seviyeye taşımak olduğunu belirten genç çalıştırıcının öne çıkan sözleri şöyle:

“GENÇ yaşta milli takım antrenörü olmayı hayâl etmek çok kolay değil. İlk başlarda benim asla öyle bir hayâlim yoktu. Ama çok çabuk bir şekilde ciddi bir hal aldı. Böyle bir şey hayâl etmek zor ama gerçekleştirmek mutlu etti.

TÜRK bayrağı altında forma giyen her oyuncu, her turnuvada başarılı olmak için, bayrağımızı göndere çekmek için mücadele eder. Biz de bunu yapacağız. Ama tabii bazı öncelikler oluşturmalıyız. Avrupa Şampiyonası bu yaz dönemindeki en önemli turnuva. Avrupa Oyunları da inanılmaz önem kazandı. Grand Prix’yi söylemiyorum bile. Elimizden geleni yapacağız.

‘KAPASİTEMİZ VAR’

İKİNCİ takımımızla hem Universiade hem de Avrupa Ligi bölümlerini oynayacağız. Bir de çok önemsediğimiz Ankara’da düzenlenecek U23 Dünya Şampiyonası var. Avrupa Şampiyonası öncesindeki süreç bu turnuvayı daha iyi şekillendirecek.

Haberin Devamı

İLK dönemlerde Avrupa Oyunları’nda, Grand Prix’de, U23’te ne kadar iyi çalışır ne kadar iyi duruma gelirsek Avrupa Şampiyonası’nın neticesi de ona göre şekillenir. Türk Milli Takımı’nın Avrupa Şampiyonası’ndaki hedefi her zaman kürsüye çıkmaktır. Bunu yapacak güçteyiz ve kapasitemiz var.”

‘Lang Ping karakter kattı’

“BEN yaşım gereği başladığımda bana özellikle karakter konusunda çok şey katmış antrenör Lang Ping’dir. Bilgi olarak her antrenör bana çok şey kattı. Özellikle Giovanni Guidetti bilgi konusunda çok şey kattı. Massimo Barbolini, Veljko Bosic... Bu isimlerin hiçbirini birbirinden ayırmam.”

Akbaş’tan inciler

“OLİMPİYAT elemesi en önemli turnuvamız. Avrupa’dan olimpiyata gitmek gerçekten zor ama imkânsız değil.”
“NESLİHAN Demir Güler, Gözde Sonsırma ve Eda Erdem, Avrupa Şampiyonası’nda en iyi performanslarını gösterebilmeleri adına tedavi ve dinlenme süreçlerini kampa kadar sürdürecek.”
“Devşİrme oyuncuya karşı değilim ama önemli olan konu, oyuncu yetiştirmek.”

Haberin Devamı