Gazete Vatan Logo
Futbol 'Hedefimiz değişmedi'

'Hedefimiz değişmedi'

Benfica teknik direktörü Jesus oldukça iddialı konuştu.

'Hedefimiz değişmedi'

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında yarın Fenerbahçe ile karşılaşacak Benfica’nın teknik direktörü Jorge Jesus, taraftarlarının desteğiyle finale yükseleceklerine inandığını söyledi.

Benfica’nın tesislerinde düzenlenen basın toplantısında rövanş mücadelesini değerlendiren Jesus, çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, Fenerbahçe’nin eksiklerinin kendilerini ilgilendirmediğini ifade etti.

Fenerbahçe karşısında her zamanki oyunlarını sahaya yansıtacaklarını dile getiren Jesus, "1-0’lık dezavantaj var, bunu kabul ediyorum ancak kendimize güveniyoruz. Taraftarımız stadı doldurursa turu geçeceğimize inanıyorum. 1-0’lık skor üstesinden gelinmeyecek bir sonuç değil" diye konuştu.

Rakiplerinin deplasmanda iyi oynadığını bildiklerini ifade eden Jesus şunları kaydetti:

"Biz de evimizde oynayacağız. Taraftarımızın desteğiyle turu geçeceğimize kesinlikle inanıyorum. Kariyerimin en önemli anı değil, çünkü Benfica’nın çok başarıları var. Biz sezon başında kupa hedefini koymuştuk ve finale tek bir maç kaldı. Avrupa’da çok maç oynadık. Gerekli tecrübeye sahibiz. Bu yüzden gergin değiliz ama sorumluluk sahibiyiz. Oyuncularımın çok heyecanlanmadan üstüne düşen görevi yapacaklarına inanıyorum. Fenerbahçe’deki eksiklerden dolayı herhangi bir değişiklik yapmayacağım. Aynı sistemle sahada olacağız. Lig şampiyonluğu da önemli ama UEFA Avrupa Ligi kupasından önemli değil."

Portekizli teknik adam, sakatlığı süren oyuncusu Gaitan’ın durumunun maç saatinde belli olacağını da sözlerine ekledi.

Oscar Cardozo’nun açıklamaları

Teknik direktör Jesus ile basın toplantısına katılan Benfica’nın Paraguaylı golcüsü Oscar Cardozo da maçta taraftarlardan büyük destek beklediklerini ifade etti.

Taraftarın destek verdiği tüm maçları kazandıklarını vurgulayan Cardozo, "Fenerbahçe karşısında da desteklerini bekliyoruz. Şanssız bir dönem yaşıyorum. Son maçlarda takım olarak iyi duruma geldik. İyi oyunla beraber gol atmayı umuyorum. Gelen fırsatları değerlendirmeye çalışacağım. Fiziksel olarak kendimizi iyi hissediyoruz. Tüm taraftarlarımızı maça davet ediyorum. Umarım yarın finale çıkan taraf biz olacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı