Gazete Vatan Logo
Süper Lig ‘Hedefimiz rakamı yükseltmek’

‘Hedefimiz rakamı yükseltmek’

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, 25 Kasım’da yapılacak Süper Lig yayın ihalesi öncesi beklentilerini açıkladı:

‘Hedefimiz rakamı yükseltmek’

KULÜPLER Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, dün akşam Lig TV’de Şansal Büyüka’nın konuğu oldu. Kulüpler Birliği’nin Maslak’taki Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen röportajda deplasman yasağının kaldırılması ve 25 Kasım’da gerçekleştirilecek Süper Lig yayın ihalesi başta olmak üzere birçok konuya değinilirken Gümüşdağ’ın konuşmalarından öne çıkanlar şunlar oldu:

“2014’TEN beri Kulüpler Birliği Vakfı’nda bir süreç başlattık. Muazzam bir çalışma yürütüldü. Uluslararası liglerin, Premier Lig gibi liglerin spor adamları bu süreçte bizlere danışmanlık yaptı. Onların da bizlere çok önemli çok önemli katkıları oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı sürekli birlikte çalışma halinde. Dün Yıldırım Demirören’le sabah 10.00’da toplantıya girip 17.30’da çıktık. Muazzam bir çalışma var. 18 kulübün muazzam bir desteği var. Sürekli birlik beraberlik içindeyiz. Değeri artırmak için çok çalışıyoruz.

İSTİŞARE İÇİNDEYİZ

“FEDERASYON ile yayın ihalesi için ortak bir komisyon kurduk ve istişare içinde götürüyoruz. Önümüzdeki hafta Yıldırım Demirören’in de katılımıyla kulüplere bir bilgilendirme yapacağız. Nihayete doğru gidiyoruz.

Haberin Devamı

“İKİ yayın ihalesi dönemi geçirdik. En son yaptığımızdan beri 6 sene geçti. O günkü şartlarla bugünkü şartlar bir değil. Yayın ihalesine çok az bir zaman kaldı. Bugün bir rakam vermem etik olmaz ancak şunu söyleyebilirim, geçmişte verdiğim rakamların üstünde bir rakam bekliyorum.”

“G.Saraylılar Kadıköy’e gitmeli”

KULÜPLER Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, deplasman yasağını kaldırmanın doğru bir karar olduğunu ve geri adım atmayacaklarını söyledi. Kararı 18 kulübün başkanlarıyla birlikte aldıklarını belirten Gümüşdağ, “Bu çağ dışı bir uygulama. G.Saray ve Beşiktaş başkanları stada el ele girdiler. G.Saray seyircisi de Kadıköy’e gitmeli. F.Bahçe taraftarı da aynı şekilde. Bunu yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Seyirci sayısı artıyor”

STATLARA gösterilen ilgiyi değerlendiren Göksel Gümüşdağ, son 1 yılda seyirci sayısında artış olduğunu söyledi. Konuyla ilgili çalıştıklarını vurgulayan Gümüşdağ, “İnsanların statlarda daha fazla vakit geçirmesini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

“Arda&Terim sorunu aralarında çözülmeli”

KULÜPLER Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Milli Takımdaki Arda Turan ve Fatih Terim arasındaki gerilimle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’le arkadaşlığına da vurgu yapan Gümüşdağ, “Bu sorun uzadıkça hepimize zarar veriyor. Arda ve Fatih Terim sorununun aralarında çözülmesi ve sonuca ulaştırılması gerektiğine inanıyorum” dedi.