Gazete Vatan Logo
TBL "Hedefimiz tekrar dörtlü final"

"Hedefimiz tekrar dörtlü final"

Banvit’in genç yıldızı Tolga Geçim, Monaco’yu eleyerek üst üste 2. kez final-four’da yer almak istediklerini söyledi:

"Hedefimiz tekrar dörtlü final"

ŞAMPİYONLAR Ligi çeyrek finalinde bugün 85-77 kaybettiği maçın rövaşında As Monaco ile deplasmanda karşılaşacak olan Banvit’in yıldızı Tolga Geçim, VATAN’a konuştu. 22 yaşındaki forvet şunları söyledi:

“TAKIM olarak hedefimiz hep finalde olmak. Ekip olarak ilk toplanıldığımızda hedefimizi öncelikle Devler Ligi Dörtlü Final’inde yer almak olarak konuştuk. Şu an çeyrek finaldeyiz ve Monaco ile oynadığımız ilk maçı kaybettik. Deplasmanda oynayacağımız maçı en az 9 sayı farkla kazanmamız gerekiyor. Monaco güçlü bir rakip, çeyrek finallere kadar sadece 1 maç kaybettiler. Şu an ilk olarak Monaco’yla deplasmanda oynayacağımız maçı kazanıp dörtlü finale kalmak istiyoruz. Ardından da buraya kadar gelince, artık bu sene kupayı kazanmak istiyoruz.

BİZİM gerçekten çok keyifli bir ortamımız ve saha içinde olduğu gibi burada da çok iyi bir birlik ve beraberliğimiz var. Artık düşündüğümüz tek şey Monaco’yu elemek ve Dörtlü Final’e yükselmek. Geçen sene Basketbol Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nin final maçında ev sahibi Tenerife’ye karşı oynamıştık. O gün elimizden gelenin en iyisini yaptık, eksik olan bir şeyimiz yoktu. Bundan sonra bu maçlarda edindiğimiz tecrübelerle kendimizi her gün geliştiriyoruz.

Haberin Devamı

‘ŞAMPİYONA SÜRPRİZE AÇIK’

ŞAMPİYONLAR Ligi’ndeki mücadelenin giderek artıyor. Takımlar her sene daha iyi oyuncular getirmeye ve yetiştirmeye çalışıyor. Herkes kendini sürekli geliştiriyor. Kendini göstermeye gelen çok fazla oyuncu var. Bu sayede de seviye ve mücadele üst düzey oluyor. Sürprizlere açık bir şampiyona. Bütün kalifiye olan takımlar her an her maçı kazanabilecek durumda ve mücadeleci. Herkes dörtlü final biletini almak istiyor, bu yüzden bütün takımlar bütün güçleriyle oynuyor. Umuyorum Dörtlü Final bileti alan takımlardan biri biz oluruz.”

‘Milli takım her sporcunun hayâli’
BANVİT’İN yıldızı Tolga Geçim, milli takımla ilgili ise şunları söyledi: “Zor bir fikstürümüz var, haftada 2 maç oynuyoruz. Ama sonuçta milli takımın forması giymek her sporcunun hayâlidir. Milli takımın benim için faydalı olduğunu düşünüyorum. Yaşım genç olduğu için her şeyi öğrenmeye çalışıyorum. Bunun için de milli takımda yer almak önemli bir fırsat. Milli takım oyuncular için farklı bir vitrin, orada ülkemizin bayrağını taşıyoruz. Burada tabii ki çok fazla deneyim kazanıyorum. Milli takımda benden daha tecrübeli oyunculardan ve teknik ekipten çok şey öğreniyorum.
AYRICA Türkiye Milli Takımı sayesinde daha çok uluslararası şampiyonada oynama fırsatı bularak kendimi daha da geliştiriyorum. Orada öğrendiklerimi de takım arkadaşlarıma, elimden geldiği kadar da benden daha genç kardeşlerimle paylaşmaya çalışıyorum.”

Haberin Devamı