Gazete Vatan Logo
Futbol 'Hedefimize bir adım kaldı'

'Hedefimize bir adım kaldı'

Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisinde mücadele eden Anadolu Efes, Yunanistan’ın Olympiakos takımıyla yarın deplasmanda tarihi bir maça çıkacak.

'Hedefimize  bir adım kaldı'

Kupanın son şampiyonu Yunan ekibiyle play-off çeyrek final serisinin beşinci ve son karşılaşmasını yapacak lacivert-beyazlı takım, rakibini mağlup ederek, Londra’da 10-12 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Dörtlü Final’e katılmaya çalışacak.

Başkent Atina’daki Barış ve Dostluk Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 21.45’de başlayacak.

Seride galibiyet sayısı bakımından 2-2 eşitlik bulunurken, kritik karşılaşmayı kazanacak ekip Dörtlü Final’e kalacak.

Anadolu Efes, seriyi 2-0’dan 2-2’ye getirdi

Anadolu Efes, Yunan rakibiyle mücadelesinde play-off çeyrek final serisini 2-0’dan 2-2’ye getirmeyi başardı.

Atina’daki ilk iki karşılaşmadan 67-62 ve 71-53’lük sonuçlarla mağlup ayrılan ve 2-0 geriye düşen lacivert-beyazlı ekip, İstanbul’daki maçları 83-72 ve 74-73 kazanarak, umutlarını yarınki son müsabakaya taşıdı.

Özerhun: "Hedefe ulaşmaya bir adım kaldı"

Lacivert-beyazlı takımın genel menajeri Engin Özerhun, THY Avrupa Ligi’nde Dörtlü Final hedeflerine ulaşmaya bir adım kaldığını söyledi.

Özerhun, yaptığı açıklamada, her iki ekibin bu sezon kendi sahasındaki maçları kazandığını hatırlatarak, "Şimdi serinin en kritik maçı Atina’da oynanacak. Hedefimiz hep altını çizdiğim gibi Dörtlü Final’e ulaşmak. Bu hedefimize ulaşmaya da bir adım kaldı. Atina’da büyük bir mücadele ortaya koyacağımıza inanıyorum. Bu saatten sonra sadece ve sadece galibiyeti düşünüyoruz. Olympiakos’u rakip sahada mağlup edip, ülkemize Dörtlü Final sevinci yaşatacağımıza inancım tam" ifadelerini kullandı.

Mahmuti: "Mücadele eden kazanır"

Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti ise iyi mücadele eden takımın karşılaşmadan galip ayrılacağını ifade etti.

Takım olarak 40 dakika boyunca çok iyi mücadele vermeleri gerektiğini anlatan tecrübeli çalıştırıcı, kulübün internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Serideki son maç öncesinde kendimize güvenimiz tam. Olympiakos ile ynadığımız tüm maçlar çekişmeli geçiyor. Takımımız Atina’daki son maçta galip gelebilecek güçte. Bizi Atina’da yine zorlu bir mücadele bekliyor. İki takımın birbirlerinin eksi ve artı yönlerini çok iyi biliyor olması da mücadeleyi bir satranç maçına dönüştürüyor. Sahada savaşan ve sinirlerine hakim olan tarafın Londra biletini alacağını düşünüyorum. Bizim de bunun için 40 dakika boyunca aynı mücadeleyi ortaya koymamız gerekiyor. Amacımız Atina’dan zafer ile ayrılarak tarihimizdeki üçüncü Dörtlü Final’e ulaşmak."

Haberin Devamı