Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Hepimiz kardeşiz, görevimi yaptım'

'Hepimiz kardeşiz, görevimi yaptım'

U21 maçında dili boğazına kaçan Trabzonlu Uğur'un hayatını kurtaran F.Bahçe masörü Akkaya'dan mütevazi yorum.

'Hepimiz kardeşiz, görevimi yaptım'

"Hakem o pozisyonda taç kararı verdi ama onu dinlemedim girdim sahaya. Trabzonlu ya da herhangi bir takım futbolcusu olması önemli değil. Sonuçta rakip de olsa biz sahanın içinde kardeşiz."

TRABZON'LA oynadıkları U21 maçında F.Bahçeli Mehdi'nin kolunun gırtlağına gelmesiyle dili boğazına kaçan rakip takım oyuncusu Recep Uğur Öztürk'ün hayatını kurtaran sarı-lacivertlilerin masörü Eren Akkaya, yaşanan olayla ilgili FB TV'ye ders niteliğinde açıklamalar yaptı. Bordo-mavili futbolcuyu ölümden döndüren Akkaya o an sahada yaşananlarla ilgili şunlrı söyledi:

"TRABZONLU Uğur eliyle boğazını tuttu ve gözleriyle yukarı baktı. Ayaklarıyla çırpınmaya başlayıp, eline boğazına götürdüğünde bir şey olduğunu anladım. Hakem o anda taç kararı vermişti ve oyuncu görmemişti. Hakemi falan dinlemedim, girdim sahaya.

BAKTIM nefes alamıyor. Kaldırdım, ensesinden tuttum. Çenesinden aşağıya çektim. Dilini aldım. ’Sakin ol aslanım, sakin ol. Bir şey yok ’ dedim. Nefes almaya başladı. Ondan sonra sahadaki doktor arkadaşlar olaya müdahale ettiler ama nefes almaya başlamıştı bile.

Haberin Devamı

'HAKEM TEBRİK ETTİ'

BEN görevimi yaptım. Trabzonsporlu ya da herhangi bir takım futbolcusu olması önemli değildi. Bu mesleğimin bir parçası. Sahaya girdim, müdahale ettim. Çok şükür ki ucuz atlattık.

HAKEM maçtan sonra elini omzuma koydu, ’Çok teşekkür ederim’ dedi. Biz sahada rakibiz ama hakem de olsa, rakip de olsa, aynı zamanda kardeşiz. Herkes ekmek parasını bu işten kazanıyor. Sahanın dışındaki taraftarlar oyuncuların rekabet içinde olmasını arzu ederler ama biz sahanın içinde de kardeşiz."