Gazete Vatan Logo
Futbol "Her iki takıma da başarılar diliyorum"

"Her iki takıma da başarılar diliyorum"

Bursa Atatürk Stadı'nda yarın oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve takım kaptanı Ozan İpek, düzenlenen ortak basın toplantısıyla maçla ilgili görüşlerini açıkladı.

"Her iki takıma da başarılar diliyorum"

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlayarak sözlerine başlarken, şunları söyledi:

"Büyük bir emek verdiler. Onlar şampiyonluk hedefine ulaştılar, başarılar diliyorum. Biz lige, Galatasaray maçı ile başladık. Şimdi Galatasaray kupa maçıyla bitiriyoruz. İki takım gelecek sezonda Süper Kupa'da karşılaşacak. Öncelikle futbolun, barış, kardeşlik, sevgi, saygı duygularını ortaya çıkararak, en güzel duyguları ön plana çıkaracağı bir maç diliyorum. Biz oyuncularımıza 'Yeteneklerinizi, aklınızı kullanın, bu bize ne getirirse makbulümüzdür' dedik. Biz emek verdik ama ligde düşündüğümüz yerin altında kaldık. Keyif aldık, keyif verdik ama sonuç olarak biraz keyfimiz kaçtı. Sonuç olarak Türkiye Kupası maç yapacağız. Galatasaray da bunu istiyor, biz de istiyoruz. Sahamızdaki maçın güçlü bir maç olmasını diliyorum. Galatasaray'ın kaliteli oyucuları var, kaliteli hocası var, büyük bir camianın büyük bir takımı ile oynayacağız. Bursaspor da şampiyonluk görmüş takım. Fair-Play duygusunun ön planda olduğu maç olsun istiyorum. Galatasaray bir kupa aldı, emeklerinin karşılığı olarak. Biz henüz kupa alamadık. Yarın akşam bunu almak isteyeceğiz. Her iki takıma da başarılar diliyorum."

Haberin Devamı

KADRODA SIKINTI YAŞADIK

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Güneş, "Bizim defans ve orta bölümde biraz sıkıntımız oldu. Civelli'nin sıkıntıları var. Defansın göbeği ile ilgili bir kararımız yok. Zaten kadro ile ilgili de kararımız yok. 18'i de yapmadık, 11'i de yapmadık. Kadro ile ilgili şu an için yorum yapmam zor. Ben taraftarlarımıza sesleniyorum, yarınki maça federasyon başkanı da, yönetimler de gelebilir. Sezonu güzel kapatmak istiyoruz. Saha dolacak. Fair-Play içinde takımlarını desteklesinler. Gelenler misafirlerimizdir. Herkesin eğleneceği, futbola katkı yapacağı bir ortam sağlayalım."

"FUTBOLCU KEYİF ALMALI"

Şenol Güneş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir iş yapıyorsunuz, para alıyorsunuz. Kurallar var, ama futbol değil. Önemli olan keyif almak. Oyuncu ne para kazanırsa kazansın keyif almak ister. Benim 3 Haziran'da maçım var, 31'inde sözleşmem bitti diye hiç kimse düşünmemeli. Bunu diyen bu mesleği yapamaz. Tarihe hiç bakmıyorum o yüzden. Siz işinizi doğru yaparsanız bir değer ediyorsunuz. Bu değer para olur. Ama parayla bu değeri satın alamazsınız. Türk futbolunu en çok baltalayan şey ödemeler dengesidir. Selçuk benim öğrencimdi. Hamza da benden küçük. Çok büyük emekler verdi. Emek veren insanların başarılı olmasından gurur duyuyorum."

Haberin Devamı

OZAN İPEK: "YARIN İÇİN TEK DİLEĞİMİZ BÜTÜN HALKIMIZA BU KUPAYI ARMAĞAN ETMEK"
Bursaspor'un takım kaptanı Ozan İpek ise maçla ilgili şunları söyledi:
"Hamza hocayı ve Selçuk ağabeyi şampiyonluk nedeniyle kutluyorum. Bizim için yarınki maçın önemi çok farklı. Sezon başından beri bunun için çok uğraştık. Hocamız, taraftarımız da bu kupayı çok istedi. Yeni stadımızda oynamak isterdik, ama yetişmedi. Yine kendi stadımızda oynayacağız. Ligde son maç bizi biraz üzdü, ama ligde futbolumuz ile zevk verdik. Şenol hocamızla birlikte, yensek de yenilsek de zevk verdik. Yarınki maçta çok büyük bir takıma karşı oynayacağız. Biz de büyük bir takımız. Biz de şampiyonluk gördük, kupa gördük. Yarın için tek dileğimiz bütün halkımıza bu kupayı armağan etmek. Takım içinde sezon başından beri kupayı çok istiyoruz. Bizim tek hedefimiz burada finale çıkmaktı. Bunu başardık. Ama daha yarısındayız. Şu an konuşacak hiçbir şey yok, tek hedefimiz yarın o kupanın bizim olması."

Haberin Devamı