Gazete Vatan Logo
Futbol "Herkes 'Var'ım demeli!"

"Herkes 'Var'ım demeli!"

TFF Başkanı Demirören, yeni sezonda uygulamaya geçecek video hakem sistemi için destek istedi.

"Herkes 'Var'ım demeli!"

“VAR çok faydalı ama çok büyük problemler de getirecek. Problemler sahada değil, saha dışındakiler olacak. Yani medyamız ve medyamızın kamuoyunda yarattığı problemler olacak. 4 maddede VAR müdahil olacak diyoruz ama bu Türkiye’de 14 maddeye çıkar, çıkınca da Türkiye’de futbol biter. Sayın Bakanımız Osman Aşkın bak başta olmak üzere medya mensuplarından destek bekliyorum.”

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin çok faydalı olacağını ancak medya nedeniyle büyük tartışmaları da beraberinde getireceğini söyledi. Dün Belek’te MHK Kış Semineri’nde düzenlenen FIFA kokart töreninde bir konuşma yapan Demirören şu ifadeleri kullandı:

“VAR sistemini bugün tartışırsak, 2019-20’ye uzayacağına inanıyorum. Çünkü cidden faydalı ama çok büyük problemler de getirecek. Problemler sahadaki problemler olmayacak. Saha dışındaki problemler olacak. Yani medyamız ve medyamızın kamuoyunda yarattığı problemler olacak.

‘BİZE YAKIŞAN BERABER ÇÖZMEKTİR’

İNŞALLAH bunları da hep beraber Türklüğümüze yakışır, kültür seviyemize yakışır şekilde çözeceğiz. Yoksa onu çözemezsek Sayın Rosetti’nin dediği gibi 4 madde çıkar 14 maddeye Türkiye’de… 14 maddeye çıktı mı futbol biter Türkiye’de… Onun için hep beraber destek olarak çözeceğimize ben inanıyorum. Sayın Bakanımız başta olmak üzere tüm medya mensuplarından destek bekliyorum bu konuda.”

Haberin Devamı

‘MİNİMUM HATA MAKSİMUM KATKI’

HAKEMLERDEN güvenlerini sarsacak hatalar yapmamalarını da isteyen Demirören, “Beklentimiz minimum hata, maksimum futbola katkı. Bunun için de VAR uygulamamıza hız verdik. Süper Lig’de 21, TFF 1. Lig’de 1, Ziraat Türkiye Kupası’nda 6 olmak üzere 28 maçta offline VAR uygulaması yapıldı. Çok iyi geri dönüşler alıyoruz, burası kesin. Kulüpler Birliği ile planımız, Süper Lig’de gelecek sezon VAR uygulamasını başlatmak. Başlatacağız da, bundan kimsenin şüphesi olmasın.

‘KUPADA ‘ONLINE’I DENEYEBİLİRİZ’

BELKİ kupa maçlarında sahaya müdahale edecek şekilde ‘Online VAR’ deneyimine geçebiliriz. Sizler bu işin de üstesinden rahatlıkla geleceksiniz. Şunu kabul etmeliyiz ki, bilgisayarın hata yaptığı ortamda VAR’ın da sorunları kesin olacak. Sistemin oturması mutlaka zaman alacak.”

Haberin Devamı

‘Alnınızın akıyla sahadan çıkın’

“FUTBOLCULARIN ve teknik adamların yaptıkları hatalar kısa sürede unutuluyor. Ama sizler hata yaptığınızda günlerce, aylarca tartışılıyorsunuz. İşte sizlerin asıl görevi bu noktadan sonra başlıyor. Yapılan yorumlardan, eleştirilerden, sözlerden asla etkilenmeyiniz.
‘BU hakemlerle bu lig bitmez’ deseler de her maç sonu faturayı sizlere kesseler de sükunetinizi koruyunuz. Sahaya daima başınız dik çıkınız, alnınızın akıyla sahadan ayrılınız.
BAŞARILI hakem çok konuşulan değil, maçta iz bırakmayandır.”
‘Avrupa bizi örnek göstersin’
“AVRUPALI hakemleri de izliyoruz. Hepimiz görüyoruz, ne hatalar yapıyorlar. Artık Avrupalı hakemler değil, bizim hakemlerimiz örnek gösterilmelidir. Bu tablo için hepinizi kutluyoruz, takdir ediyoruz.”
‘Yabancı hakem zırvalığı son bulacak’
“HAKEMLERİN ilk yarıda uluslarası alanda 47 maçta görev alması ‘Yabancı hakem gelsin’ naraları atanlara açık bir cevaptır... Bu başarılarınıza bakıp umuyorum ki yabancı hakem zırvalığına da son verilecektir…”

Haberin Devamı