Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Hiç devlet desteği almadık ki...'

'Hiç devlet desteği almadık ki...'

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye göndermede bulundu. Ünal Aysal ezeli rakiplere göndermede bulundu

'Hiç devlet desteği almadık ki...'

Ga­la­ta­sa­ray ye­ni se­zon ön­ce­si; bir yan­dan fut­bol­cu kad­ro­su­nu güç­len­dir­me­nin ça­lış­ma­la­rı­nı ya­pı­yor, di­ğer yan­dan da ge­lir­le­ri­ni ar­tır­mak için spon­sor ara­yı­şı­na de­vam edi­yor. Her iki alan­da da ip­ler Baş­kan Ünal Ay­sal’ın elin­de. Bu se­zon trans­fe­ri de biz­zat yö­ne­ten Ay­sal, spon­sor ko­nu­sun­da ül­ke ül­ke do­la­şa­rak ge­rek­li ça­lış­ma­la­rı ya­pı­yor.

PiRLO?VE?BALOTELLi...

Baş­kan Ünal Ay­sal, tüm bu ko­nu­lar­da ya­şa­nan ge­liş­me­le­ri de­ğer­len­dir­di. Bugün gazetesine konuşan Aysal, ön­ce­lik­le ta­raf­tar­la­rın ka­fa­sın­da so­ru işa­re­ti ha­li­ne ge­len Ba­lo­tel­li ko­nu­su­na de­ğin­di. “Pa­lav­ra, as­pa­ra­gas” ifa­de­si­ni kul­lan­dı. Mi­lan’ın İtal­yan gol­cü­sü ile il­gi­len­me­dik­le­ri­ni be­lirt­ti. Da­ha ön­ce de “Pran­del­li bi­ze bu ko­nu­da bir is­tek­te bu­lun­ma­dı” de­miş­ti. Ay­sal, yi­ne bir di­ğer İtal­yan fut­bol­cu olan Ju­ven­tus­lu Pir­lo ile de il­gi­le­ri ol­ma­dı­ğı­nı açık­la­mış­tı.

FENER 2 GÜNDE 38 BiN SATTI

Haberin Devamı

Ay­sal, eze­li ra­kip­ler Fe­ner­bah­çe ve Be­şik­taş’a da gön­der­me­de bu­lun­du. “Fe­ner­bah­çe’nin ye­ni se­zon for­ma­la­rı için koy­du­ğu ‘1 mil­yon adet sa­tış’ he­de­fi, Ga­la­ta­sa­ray için re­ka­bet un­su­ru olur mu” so­ru­su­na "He­def­le­ri koy­mak ile ona ula­şa­bil­mek ay­rı şey­ler" ya­nı­tını ver­di ve şun­la­rı ek­le­di: “Be­nim ye­ni se­zon­da­ki for­ma sa­tı­şı ile il­gi­li şim­di­den bir ra­kam ver­mem zor. Bu­nu şim­di­den tah­min et­mek im­kan­sız gi­bi bir şey. Bu ko­nu­da er­ken ko­nuş­mak ya­nıl­tı­cı ola­bi­lir." Fe­ner­bah­çe bi­lin­di­ği gi­bi ilk iki gün­de 38 bin for­ma sat­mış­tı. En çok be­yaz for­ma ta­lep gö­rü­yor.

Be­şik­taş Baş­ka­nı Fik­ret Or­man’ın “For­ma­mız­da boş yer kal­ma­dı ve bun­la­rı hep dev­let des­te­ği al­ma­dan ken­di ça­ba­la­rı­mız­la ya­pı­yo­ruz. Ra­kip­le­ri­miz­den dev­let des­te­ği çe­ki­lin­ce for­ma­la­rı­na rek­lam bi­le ala­ma­dı­lar" açık­la­ma­sı da ses ge­tir­miş­ti. Söz­le­ri­ne bu ko­nuy­la son ve­ren Ay­sal’ın ya­nı­tı yi­ne il­ginç­ti: “Ga­la­ta­sa­ray Ku­lü­bü ola­rak biz hiç­bir za­man dev­let des­te­ği al­mı­yo­ruz ki bu ko­nu­da des­tek ala­lım."

Haberin Devamı

FB yaklaşık forma satış rakamları

2010-11 267 bin

2011-12 310 bin

2012-13 500 bin

2013-14 410 bin

GS yaklaşık forma satış rakamları

2010-11 90 bin

2011-12 320 bin

2012-13 423 bin

2013-14 425 bin