Gazete Vatan Logo
Basketbol 'Hiçbir zaman hedefimiz küçük olmadı'

'Hiçbir zaman hedefimiz küçük olmadı'

Ceyhun Yıldızoğlu oyuncularına güveniyor.

'Hiçbir zaman hedefimiz küçük olmadı'

Türkiye'nin evsahipliğinde, 27 Eylül-5 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım'da başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu, büyük hedefleri olduğunu belirterek, "Oyuncularıma çok güveniyorum" dedi.

Yıldızoğlu, iyi hazırlanarak şampiyonaya avantajlı başlamak istediklerini belirterek, "İyi hazırlanmış, sağlıklı olan, maç günü geldiğinde seyircisiyle bütünleşmiş, ne yapacağını bilen, sahada doğruları yerine getiren ve rakiplerini iyi analiz etmiş bir takım olarak sahaya çıktığımızda bir dezavantajımız kalmayacak. Rakipler arasında kuvvet farklılığı çok fazla. Her takımın bir diğerine karşı avantajları olacaktır. ABD ve Avustralya bu rakiplerden birkaçı. Buraları çok iyi bilen ve devamlı kürsüye çıkmış takımlar" diye konuştu.

A Milli Takım kadrosunda bulunan oyuncuların çok tecrübeli olduğunu dile getiren Yıldızoğlu, şunları kaydetti:

"Oyuncularıma çok güveniyorum. Hiçbir zaman hedeflerimiz küçük olmadı. Hiçbir zaman kolay işi tercih etmedik. Her zaman zoru kovaladık. Ama bu zor hedef için konsantre olabilecek, çalışabilecek elit bir grubun elimde olduğunu biliyorum. Günü geldiğince seyircimizin ilk maçtan itibaren son iki Avrupa Şampiyonası'nda kürsüye çıkmış, olimpiyatlara gitme başarısı göstermiş bu takımı destekleyeceğini biliyorum. Olimpiyat elemelerinde Ankara'daki seyirciler mükemmeldi. Aynı katkıyı bize vereceklerine inanıyorum. "

Haberin Devamı

Ceyhun Yıldızoğlu, iyi mücadele eden, savunma orijinli bir takım olduklarını anlatarak, "Şimdiye kadarki turnuvalarda aldığımız iyi sonuçları savunmamız sayesinde başardık. Rakipleri hep düşük yüzdeyle hücum ettirdik. Savunma kaynaklı skor üretebilen bir takımız. Çeşitli ofansif taktiklerini aynı anda kullanabilen bir ekibiz. Oyuncularımız, bu tecrübeye sahip. Maçlarda hangisi uyarsa onları devreye sokacağız" ifadelerini kullandı.

"FRANSA MAÇI ÇOK ÖNEMLİ"

Dünya Şampiyonası'nda A Milli Takım'ın B Grubu'nda Fransa, Kanada ve Mozambik ile karşılaşacağını hatırlatan Ceyhun Yıldızoğlu, özellikle Fransa ile yapacakları maçın çok önemli olduğunun altını çizdi.

Haberin Devamı

Fransa'nın güçlü bir rakip olduğunu vurgulayan Yıldızoğlu, şöyle konuştu:

"Fransa, grubun liderini belirleyecek gibi gözüküyor. Kanada'yı da mutlaka araya koymamız gerek. Büyük gelişim gösteriyorlar ama Fransa, Avrupa'nın en tecrübeli ekiplerinden biri. Savunma sertliğini çok iyi yapıyorlar. Beraber oynadıkları ofansif kurguları var. Madalya almasını bilen bir takım. Onun için Fransa ile oynayacağımız grubun ilk maçı bizim için çok değerli olacak. Ama Kanada ve Mozambik maçlarını da önemsiyoruz. Kanada müsabakası, çok dikkatli olmamız gereken bir maç."

Tecrübeli antrenör, milli takımın uzun pozisyonunda yıllardan beridir sıkıntı yaşadığını anlatarak, "Onun için devşirme oyuncularımız bulunuyor. Oralarda Nevriye çok yalnız kalıyor. Ülke olarak uzun çıkartamıyoruz. İnşallah gelecek yıllarda olacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kadın basketbolunun büyük ilerleme gösterdiğini vurgulayan Yıldızoğlu, "FIBA Kadınlar Avrupa Ligi finalinde iki Türk takımı karşılaştı. Bu, basketbolumuzun nereye geldiğinin en büyük kanıtı. Sonuç almak bizim için çok değerliydi. Hepsinin milli takıma çok çok olumlu yansıyacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı