Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Hırslı bir şekilde sahada olacağız'

'Hırslı bir şekilde sahada olacağız'

“Tur için en üst seviyede olmalıyız ama bu maça hazırlanacak ideal süremiz yoktu. 3 oyuncumuz cezalı, 3 tanesi de sakat. Haldır-hurdur basarsak hata yaparız. Realist olup, zekice oynamalıyız.“

'Hırslı bir şekilde sahada olacağız'

F.BAHÇE Teknik Direktörü Pereira, Devler Ligi elemesindeki Monaco maçı öncesi pek de parlak bir tablo çizmedi. Bu eşleşmeye tam anlaymıyla hazır olmadığını açık açık dile getiren Portekizli, şu ifadeleri kullandı:

“ALIŞIK olduğumuz bir sezon başı geçirmedik. Tatilden sonra kısa bir zamanımız oldu. Avrupa Şampiyonası’ndan birçok oyuncumuz geç döndü. 3 oyuncumuz cezalı, 3’ü de sakat. Tam takım çalıştığımız dönem sadece 2 hafta. Bu seviyedeki bir maça hazırlanacak ideal bir süremiz olmadı. Hırslı olmalıyız ama aynı zamanda realist bakmalıyız.

MOCACO iyi savunma yapıyor. Topu kazandıklarında da kontrataklar üretiyorlar. Bu tip maçlar, hatalarla şekillenir. Turların anahtarı, iyi konsantre olmak, iyi savunma yapmak ve fırsat geldiğinde kontralarla işi bitirmektir. Geçişleri iyi yapmalıyız. Hızlı bir şekilde rakip çıkarken, topu kazanıp ve aniden tekrar kaybedersek, oyuncuları kontrol etmek bizim için zorlaşır. Haldır huldur önde basmaya çalışırsak, fazla risk alıp hatalara sürüklenebiliriz. Sahada zeki olmalıyız.

Haberin Devamı

‘İKİ SİSTEM ŞART!’

SEZONUN bu döneminde fazla risk alamayız. Asla unutmamamız gereken bir şey var iki maç sonunda belli olacak bir tur. İki maçın sonundaki skor en önemli skor. Şu anda çok hızlı oynayacak, risk alacak bir kapasitemiz de yok açıkça söylemek gerekirse.

BU takımın 2 sistemi birden oynaması gerekli. Türkiye Ligi’nin yapısından dolayı böyle bir karar aldım. Ben daha önce de çalıştırdığım takımları böyle oynattım. Bunun nasıl işlediğini biliyorum. Taraftarları kazanabilmemiz için maçları kazanmamız gerek. Biz skorları sundukça onları fethedebiliriz. Ama taraftarlarımız şunu bilsinler ki çok sayıda yeni oyuncumuz var. Umarım stadı doldururlar, takıma destek verirler.”