Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'İçeride dışarıda Fener'i yeneceğiz'

'İçeride dışarıda Fener'i yeneceğiz'

G.Saray’ın 4. yıldızı takmasındaki en önemli aktörlerden biri olan Yasin Öztekin’den yeni sezon için ezeli rakibe mesaj var:

'İçeride dışarıda Fener'i yeneceğiz'

“Kadıköy’de herkes kazanmak ister. Zor maçlar oluyor. Biz G.Sarayız. Bizim hedeflerimiz daha büyük olmalı. 15 senelik yenememe stresiyle oraya gidersen tabii ki zor olur. O yüzden rahat gitmemiz lazım. Seneye de inşallah hem içeride hem dışarıda onları yeneceğiz.”

2-0 geriden gelip kazanılan Kasımpaşa maçı... Sıkıntılı Mersin deplasmanı... Sonucunu en çok F.Bahçeli taraftarların merakla beklediği 33. haftadaki Beşiktaş derbisi... Bunlar bu sezon Yasin Öztekin’in kanlarda sahneye çıkarak ya enerjisiyle ya golle ya da asistle takımı ateşlediği kritik maçlardan sadece birkaçı. Şampiyonluğun en önemli aktörlerinden biri olan Yasin kötü başlayan sezonun nasıl mutlu sonla bittiğini, lig boyunca yaşadıklarını, 4. yıldızı ve hedeflerini tüm içtenliği ile şampiy10’a anlattı:
“İLK başta buraya çok büyük hayâllerle gelmiştim. Çünkü her zaman söylediğim gibi küçüklüğümden beri G.Saraylıyız biz. Bütün ailem ve ben G.Saraylıyız. Buraya başarılı olmak için gelmiştim ancak sezonun ilk yarısı benim için çok zor geçti. Takımda zaten hava yoktu. Buraya geldiğimi bile anlamıyordum. O kadar iyi değildi.
‘CESARE PRANDELLI BANA GÜVENMEDİ’
PRANDELLI bana güvenmedi. İlk başlarda konuştu, oynattı. Süper Kupa maçından sonra kimse benim burada başarılı olacağıma inanmadı. O da inanmadı. Sonra da fazla konuşmadı. O desteği alamadım ondan. Oynattığı maçlar da 3-0, 4-0 geride olduğumuz anlardaydı. Sağ beke gidiyordum. Orada hiçbir şey yapamazdım. Hiç kimse bir şey yapamazdı. Çoğu futbolcu da istediği performansı gösteremedi.
PRANDELLI insan olarak çok iyi ama benim hissettiğimle ters düştü yaptıkları. Hamza hoca geldikten sonra ise benimle 5 dakikalık görüşmesiyle her şey değişti.
‘HAMZA HOCA İYİ Kİ GÖREVE GELDİ’
PRANDELLI kalsaydı belki yine şampiyon olurduk. Çünkü o varken de 1.’ydik yine. Ama ilk yarıda nasıl olduysa ikinci yarıda da aynısı olurdu. Düşüşler olurdu ama takım içindeki aile ortamı olmazdı. Çok zor olurdu. O yüzden ben Hamza hocamı yine tebrik ediyorum. İyi ki gelmiş G.Saray’a.
4. yıldız tabii ki G.Saray’ın en önemli kupasıydı. Çünkü F.Bahçe ve Beşiktaş ile rekabet ettik. F.Bahçe de takabilirdi. O yüzden bence çok önemli bir yıldızdı. Biz de bunun bilincindeydik. Çok zor ve stresli geçti sezon. Tüm maçlar zordu. Böyle bir camiada, böyle bir yıldızı taktığım için çok mutluyum.
BİZ şimdi tabii ki öncelikle Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmak istiyoruz. Çok emek verdik. Zor maçlarımız geçti.
KADIKÖY’DE herkes kazanmak ister. Zor maçları oluyor. Biz G.Sarayız. Bizim hedefimiz daha büyük olmalı. 15 yıllık yenememe stresiyle oraya gidersen tabii ki zor olur. O yüzden rahat gitmemiz lazım. Seneye de inşallah hem içeride hem dışarıda onları yeneceğiz.”
‘Hamza hoca ile birlikte aile olduk’
“TAKTİK antrenmanlar çok oluyordu Prandelli döneminde. Yeni bir ülkeye gelmişti ve kendi futbolunu oynatmak istiyordu. . Mesela 3-5-2. Türkiye’de çok oynayan yok. Ama onun tercihleri. Her hocanın bir seçimi vardır. Ama olmadı.
HAMZA hoca ile herkesin performansı arttı. Oynayanla oynamayanla, kadroya girenle girmeyenle ilişkileri çok iyiydi. Bire bir konuşup destek veriyordu sürekli. O yüzden de tüm futbolculara büyük bir destek verdik. Aile olmaya çalıştık. İdmanlar neşeli geçti. Artık ne yapabileceğimizi biliyorduk, inandık birbirimize ve başarılı olduk.”
‘Sneijder’in pasları hayatımı değiştirdi’
“BEN bunu her zaman söylüyorum. Şu ana kadar oynadığım en iyi 10 numara. Çünkü bana o paslar gelmese ben de kendi oyunumu yansıtamam sahada. Bütün koşularımda o kadar ince düşünüyor ki, %90 top bana geliyor. Bir de hepsi iyi paslardı. Bu da beni maçın içine sokuyordu. Yeni bir başlangıçtı benim için. Önceden de dediğim gibi pasları hayatımı değiştirdi. Onunla oynamak tıpkı G.Saray’da oynamak gibi gurur verici.
ÇOK deneyimli bir isim kendisi. Takıma önderlik eden isimlerden. Tıpkı Selçuk ağabey, Melo, Hamit ağabey gibi. Onların da zaten sorumluluğu alıyor zaten. İdmanda, maçta, her yerde destek . Onunla oynadığım için çok mutluyum.”
‘DEV bir hayâl kırıklığı’
“ŞAMPİYONLAR Ligi bu sene hayâl kırıklığıydı benim için. Arsenal’e, Dortmund gibi takımlara karşı oynuyorsun. Hayatım boyunca beklediğim maçlar. Ama orada bir türlü havayı yakalayamadık. Londra’ya gidiyorsun hiçbir hava ve kenetlenme yok.
PRANDELLI’NİN ‘Avrupa önemsiz’ demesi bizi tabii ki etkiledi. Ama bizim kendi içimizde hava yoktu. O havayı yakalayamadık. Kendi aramızda da fazla kenetlenmedik. Sanki normal bir maça gidiyorduk. Bu Devler Ligi, herkese nasip olmaz. Bu sene de eğer böyle oynayıp daha iyi olursak gruptan çıkmayı istiyoruz.”
‘En güzel golüm Beşiktaş’a attığım’
“GOLLERİMİN en güzeli Beşiktaş’a attığım. Karabük’e de attığım güzeldi. Beşiktaş’a attığım ama daha anlamlıydı. Mersin maçındaki ise çok güzel değildi ama çok önemli bir goldü. Bütün attığım goller önemliydi bu sene. Ama en güzeli Beşiktaş’a attığımdı.”
‘1-0’lar çok önemliydi’
“BAŞAKŞEHİR maçında moralimiz çok bozuldu. 2-0 öndeydik, sonra 2-2 oldu. Çok üzdü bizi. Bütün maçlar zordu bence. Evde 85’te, 86’da kazandığımız bütün maçlar önemliydi. 1-0 geçtik ama çok önemlilerdi.”
‘4 yıldızın ilki eşime’
“4 yıldızın ilkini eşime ve aileme verirdim, ikincisini Hamza hocama. Üçüncüsünü Sneijder’e verirdim, çünkü gerçekten o olmasaydı ben bu kadar iyi oynayamazdım, açık ve net. Dördüncüsünü de G.Saray’a armağan ediyorum.”
‘Ay-yıldız için her şeyimi vereceğim’
“MİLLİ Takım’a çağrıldığım, çok heyecanlandım ve gururlandım. Açık konuşmak gerekirse bekliyordum. İlk defa bu şansı yakaladım. Fatih hoca ile çalışacağım için de çok heyecanlıyım. Hocam bana Bulgaristan maçında şans verirse çok iyi oynayıp kendimi göstermek için her şeyi yapacağım.
AİLEM de çok sevindi. Ama en çok eşim sevindi. Sevinçten ağladı ve herkesi arayıp haber verdi.”
‘Muslera o topları nasıl çıkardı?’
“MUSLERA’NIN bazı kurtarışları var, ben maçta inanamıyordum. Tam gol oldu derken bir anda müdahale ediyordu. Ben ona ayrıca teşekkür ediyorum. Şampiyon olduysak onun sayesinde de olduk. Onunla çalıştığım için de çok mutluyum. Hem iyi bir insan hem de çok iyi profesyonel. Antrenman öncesi sonrası çok çalışıyor. Dünyanın en iyi kalecilerinden birisi bence.”

Haberin Devamı