Gazete Vatan Logo
Futbol 'İki İsveçli'ye yazıklar olsun'

'İki İsveçli'ye yazıklar olsun'

A Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim, İzlanda ile 1-1 berabere kaldığımız maçın ardından sert açıklamalar yaptı.

'İki İsveçli'ye yazıklar olsun'

LETONYA karşısında 90+1’de galibiyeti kaçıran A Milli Takımımız’da Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Saracoğlu’ndaki Çek Cumhuriyeti maçında Arda’nın düşürüldüğü pozisyonda penaltı vermeyen İsveçli hakem Jonas Eriksson ve dün Burak’ın karşı karşıya kaldığı pozisyonu ofsayt diye kesen başka bir İsveçli hakem Stefan Johannesson’a isyan etti.
‘UEFA NE YAPACAK’
TERİM maçın ardından yaptığı açıklamada gruptaki şansımızı da değerlendirirken, “Çok basit, bu tip maçlarda 2 fark yapmazsanız zor kazanırsınız. Golü erken atarsanız sorun yok. Ama gecikirse panik kaçınılmaz oluyor. Defansı da yapmayı beceren bir ülke değiliz. Tedbirimizi almamıza rağmen bunlar oluyor. 5, 6, 7 gol kaçıran bir takımız. Çok iyi oynadık. Çok kaçırdık ama 1-1 bitti. Böyle bir bahane olamaz. çok üzgünüz. Hollanda’yı yenersek play-off’u garantileyebilirdik.
BURAK’IN bir pozisyonu vardı ofsayt olmayan. UEFA delegesiyle de konuştuk bunu. Kaleci daha ilk yarıda sarı kart görmüş. 2. yarıda 4 dakika eklendi. 2 İsveçli’ye yazıklar olsun. Türk hakemlerine herkes konuşuyor ya bakalım UEFA bu hakemlere ne yapacak. Kadıköy’deki Çek Cumhuriyeti maçında İsveçli hakem penaltıyı verse her şey değişecekti. Letonya sürekli bize vursun, zaman geçirsin olmaz. Bunun pardonu var mı. Bunu nasıl süzemedin de vermedin? UEFA’ya şikâyet ederiz ama hiçbir şey olmaz. 2 İsveçli canımızı yaktı. Yazıklar olsun. Olmayan bir şeyi istemiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Pazar günü deneyeceğiz’
“TÜRK Milli Takımı iyi oynuyor. İyi bir takım olmaya adayız. Ama buraları geçmeliyiz. Şimdi biz biraz daha avantajlı durumda olsak bu bizim psikolojimize, oyunumuza yansımaz mı? Burada kazanmalıydık. Halkımıza güzel bir keyif yaşatsaydık keşke. Pazar günü deneyeceğiz.”
Helal sana Konya!
KONYA Torku Arena, Türkiye-Letonya mücadelesiyle beraber ilk kez bir milli maça ev sahipliği yaptı. Stat adeta kırmızı-beyaz renklerle süslendi. Stada 5 metre eninde 8 metre yüksekliğinde 60 bayrak asıldı. Statta ayrıca seyirciler için de koltuklara 40 bin bayrak bırakıldı. Arena’nın dışarısındaki aydınlatma direklerinde ise 3 metre eninde 5 metre yüksekliğinde 50 bayrak kullanıldı.
TÜRKİYE Futbol Federasyonu ve Spor Toto Teşkilatı’nın iş birliğiyle stat dışında ışık ve lazer gösterileri de yapılırken stadı dolduran 42 bin futbolsever, özlenen milli maç atmosferini de yarattı. A Milli Takım’a 90 dakika boyunca muhteşem bir destek verilirken son dakikada gelen Letonya golü statta moralleri bozdu.

Haberin Devamı