Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'İlhan Mansız G.Saray'la imzalamıştı'

'İlhan Mansız G.Saray'la imzalamıştı'

Beşiktaş'ın eski menajeri ve futbol yorumcusu Sinan Engin, transfer hikayelerini anlattı.

'İlhan Mansız G.Saray'la imzalamıştı'

Sinan Engin, Beşiktaş'ta yöneticilik yaptığı dönemde gerçekleştirdiği transferlerin hikayelerini Fanatik gazetesine verdiği röportajda anlattı.

"İlhan Mansız ile Tümer Metin‘i ben transfer ettim" diyen Engin, şöyle konuştu:

"Başarılı kadro şampiyon olur. Mesela 2003 yılı o kadrosu, Serdar Bilgili sağ olsun işime hiç karışmadı; ben kurdum. Lucescu’yu ben getirdim. Daum konusu kapanmıştı bizim için. Galatasaray’da mutsuz olduğunu bildiğimden ben aldım. İlhan Mansız ile Tümer Metin‘i ben transfer ettim. O dönem bonservis bedelleri artmasın diye Aziz Yıldırım’la konuştum ben alıyorum diye. O da, ‘Al istersen Ali Akdeniz’i de al’ dedi. Galatasaray, İlhan ile ön mukavele yapmıştı. İkili ilişkilerimi kullanarak ben hallettim o transferi. Mehmet Cansun ‘Buyur al’ dedi. Sergen‘i Beşiktaş’a geri getirirken mırın kırın eden çok olmuştu. Çapraz bağlarından ameliyat olmuştu. Herkes tatil yaparken ben Ümraniye‘de Sergen’i çalıştırdım. Bu çocuklarla da 6 derbi maçı kazanıp şampiyon olduk. Demek istediğim yok öyle bir güç! Ama tabii yüzde 1’lik hakem hataları, günlük değişkenler etki edebilir maç sonuçlarına. Bugün de Beşiktaş şampiyon olacaksa söke söke olur.”

Haberin Devamı

“Başarısız olduğum transferim yok. 2002 Dünya Kupası sonrası İlhan Mansız ile Hakan Şükür’ü çift forvet oynatmak istiyordum. Hakan’ın da Galatasaray ile problemleri vardı. Senegal maçı sonrası anlaşmıştım Hakan’la da... Ama o dönem ki Beşiktaş Yönetimi istemedi diye transfer gerçekleşmedi. İçimde kalan bir transfer oldu.”

(Fanatik)