Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'İlk golü atan farka gidebilir'

'İlk golü atan farka gidebilir'

Yazarımız Güntekin Onay, bu akşamki kupa derbisini değerlendirdi.

'İlk golü atan farka gidebilir'

TEK maçlı eleminasyon statüsüyle oynanan bir kupa derbisi. Gecenin sonunda bir taraf yola devam edecek, diğeri kupaya veda edecek. Bu yüzden iki takımın da turu geçmek için varını yoğunu ortaya koyacağı gerçeği gözardı edilemez.

LİG derbilerinde beraberlik çoğunlukla iki tarafı da üzmez. Ama bu gece Dolmabahçe’den bir kazanan ve bir de kaybeden çıkacak. Bu da derbinin tüm dinamiklerini farklı kılacak.

KANARYA ÇOK DAHA İSTEKLİ

F.BAHÇE ligde yarışın uzağında kaldı ve geçen hafta farklı bir yenilgiyle büyük hayâlkırıklığı yarattı. Yaralı takımlar, özellikle de büyük kulüpler bu tip kötü sonuçların ardından tekrar ayağa kalkabilirler. F.Bahçe kanımca hem ligden uzaklaştığı için hem de bulunduğu durumdan çıkabilmek için bu maçı daha çok istiyor. Beşiktaş ise iç sahada oynamanın verdiği avantajla derbide favori gösteriliyor.
F.BAHÇE bu sezon kendi yarı sahasında çok adamla bekleyip savunma ağırlıklı futbol oynadığında iyi sonuçlar aldı. Advocaat bu akşam Vodafone Arena’da gömülü bir savunmayla ve kontratak anlayışıyla sonuca gitmeye çalışacak. Yenik duruma düşerse hesapları alt üst olur. Ancak berabere giden her dakika veya öne geçmesi F.Bahçe’nin planına yağ sürecektir. Feyenoord deplasmanı veya içerdeki Manchester United zaferi de bu stratejinin sonunda gelmişti. Bu akşam da F.Bahçe böyle bir savunma oyunuyla turu geçebilir. Çünkü F.Bahçe’nin en iyi, hatta ‘tek iyi’ yaptığı şey bu oyun.
KARTAL BASKILI BAŞLAR
BEŞİKTAŞ, Kadıköy’deki derbinin aksine maça büyük bir baskıyla başlayacaktır. İlk yarım saat içinde golü bulup F.Bahçe’yi kabuğundan çıkarmak isteyecektir. Beşiktaş öne geçerse tur için üzerine gelecek olan F.Bahçe ilerleyen bölümlerde oyun disiplininden de uzaklaşabilir. Turun tek maç olması, bir taraf yenik duruma düştüğünde maçı çok farklı noktalara götürebilir.
BUGÜNKÜ maçı eğer Beşiktaş kazanırsa gövde gösterisi yapar. Derbiyi F.Bahçe kazanırsa da yaralarını sarıp nefes alır, morallenir ve tekrar ayağa kalkmak için bir güven elde eder.
Bizim kupa dünyada ilk ve tek!
DERBİLERİN favorisi olmaz derler. Bizdeki derbilerde ev sahibi olanlar açık favori ancak bence bu kupa maçlarının favorisi olmaz. Özellikle de tek maç ise. Keşke İngiltere’de FA Cup’ta olduğu gibi seyirci yüzdesi misafir takım için çok daha fazla olabilseydi. O zaman derbide en az 6-7 bin F.Bahçe taraftarı olacaktı.
DÜNYADA eşi benzeri olmayan bir kupa statümüz var. Hem grup hem tek maç hem de çift maçlı eleminasyon aynı sezonda içinde uygulanabiliyor. Bu da bizim kupayı dünyada ilk ve tek kılıyor! Bana göre kupayı kupa yapan bu akşam olduğu gibi tek maçlı eleminasyondur. Bu tip maçların heyecanı apayrıdır.

Haberin Devamı