Gazete Vatan Logo
Basketbol "İlk hedefimiz zirve!"

"İlk hedefimiz zirve!"

Dünya Şampiyonası Elemeleri’nde 2’de 2 yapan 12 Dev Adam’ın menajeri Kerem Tunçeri, VATAN’A konuştu:

"İlk hedefimiz zirve!"

“Bu noktada alınan her galibiyet, sonrası için çok önemli. Grubu namağlup tamamlamayı başarırsak diğer etaba çok daha avantajlı geçmiş olacağız.”

FIBA Dünya Şampiyonası Elemeleri B Grubu’nda 2’de 2 yapan A Milli Erkek Basketbol Takımı Menajeri Kerem Tunçeri, VATAN’ın sorularını yanıtladı. İşte Onan’ın söyledikleri:

“GEÇTİĞİMİZ hafta sonu çok değerli iki galibiyet aldık. Bu noktada alınan her galibiyet sonraki gruplar için çok önemli. Şu anda ilk hedefimiz grubumuzu ilk sırada tamamlamak. Çünkü ilk grupta aldığımız puanları ikinci gruba taşıyacağız. İkinci grupta karşılaşacağımız takımlar da bu grupta karşılaşıyor olduğumuz takımlardan çok daha kuvvetli olacaklar. Dolayısıyla bu grubu namağlup tamamlamayı başarırsak diğer gruba çok avantajlı geçmiş olacağız.

‘ATMOSFER ZORDU’

OYNADIĞIMIZ maçlardan bahsedecek olursam, ilk maça iyi başlayamasak da salonu dolduran taraftarımızın da müthiş desteği ile Letonya karşısında çok iyi bir galibiyet aldık. Ukrayna ile deplasmanda oynadığımız karşılaşmayı ise deplasmanda olmanın dezavantajı olarak zor bir atmosferde oynadık. Takımımız şu an çok tecrübeli olmamasına rağmen çok da iyi oynamadığımız bir maçta galip gelmeyi başardık. Bu sonuçlar bizim için çok umut verici oldu. Takımdaki bütün sporcularımızın da kendilerine güveni pekişti. Çünkü bazıları kendi takımlarında çok fazla süre alamasa da burada ciddi süreler aldılar. Şu anda şubatta oynayacağımız diğer müsabakaları bekliyoruz.”

Haberin Devamı

‘Sigorta uygulaması çok önemli’

“FIBA’nın organizasyonlara katılan tüm sporculara sigorta yaptıracak olması hem kulüpler hem de sporcular açısından çok iyi bir şey. Sporcular milli takımlara risk alarak geliyor. Çünkü kendi takımlarıyla kontratları oluyor. Bu kulüpleri de oyuncuları da rahatlatacaktır. O yüzden bana göre çok iyi bir yatırım bu diyebilirim.”

“TARAFTARIMIZIN bize verdiği destek çok güzel. Onların desteği sporcularımıza da pozitif yansıyor ve sahadaki performanslarını artırıyor. Bundan sonraki maçlarımızda da hangi ilde olursa olsun tribünlerde ve ekran başında yerlerini alarak bizi yalnız bırakmayacaklarından eminim.”

Haberin Devamı

Çatışmadan en çok etkilenenler sporcular’

MİLLİ takıma her çağırılan oyuncu bu formayı giymek ister. Milli forma her sporcu için büyük bir gururdur. Bizler de milli takımda oynadık ve bu gururu yaşadık. Çok şanslıyız ki bizim sporcularımız da milli formamızın değerini ve önemini biliyorlar. FIBA ile Euroleague arasında yaşanan anlaşmazlık dolayısıyla oluşan takvim çakışmalarından en çok etkilenen de sporcular oldu. Türk oyuncuların hiçbiri Türk Milli Takımı’na gelmek istemiyorum demez. Bizim bundan kuşkumuz yok. Takvim çakışması nedeni ile son ana kadar kim gelecek, kim gelmeyecek kuşkusu oldu tabii. Ama çok şükür bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamadık.