Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe "İlk yarım saate dikkat"

"İlk yarım saate dikkat"

Dick Advocaat, Başakşehir'in maçların hemen başında uyguladığı şok baskı konusunda oyuncularını uyardı:

"İlk yarım saate dikkat"

“Rakibimizin en çok öne çıkan özelliği karşı takım daha oyuna ısınmadan bulduğu goller. Kupada bizi, ligde de Beşiktaş’ı böyle tuzağa düşürdüler.”

F.BAHÇE Teknik Direktörü Dick Advocaat, Medipol Başakşehir’in son maçlarını defalarca izleyip geniş bir analiz yaptı. Yarı final ilk maçında Cengiz Ünder’in 7 ve 11. dakikalarda bulduğu gollerin tesadüf olmadığını belirten Hollandalı, rakiplerinin aynı tuzağı Beşiktaş’a da kurduğunu belirtti.
69 yaşındaki hoca, şampiyonluk yarışını bırakmayan rakiplerinin başlama düdüğüyle birlikte uyguladığı şok baskıya dikkat çekerken öğrencilerine bir dizi uyarıda bulundu. Ziraat Türkiye Kupası’nın kendileri için ne kadar önemli olduğunu da bir kez daha hatırlatan Advocaat, şunları söyledi:
‘STRESE SOKALIM’
“DEPLASMANDAKİ maçta art arda goller yedik. Onların hiç biri şansa değildi. Rakibin en dikkat çekici özelliği bu. Aynısı bizden sonra Beşiktaş’a da yaptılar. Ligde 3-1 kazandıkları mücadelede 18 dakikada 3 gol bulup, Beşiktaş’a nefes aldırmadılar. Bu yüzden ilk 30 dakika dikkatli olmalıyız. Ayağa paslarla rakibin presini kırmamız şart.
‘NASIL olsa 0-0’a bile turluyoruz’ deyip de rehavete kapılmayın. Gol bulamazsak şansımız çok azalır. Öne geçen taraf biz olursak onları strese sokarız. Skoru çevirmek için yüklenecekleri sırada kontralarla etkili olabileceğimizi düşünüyorum.
LİGE havlu attığımız için kupa bizim olmazsa olmazımız. Sezonu bu şekilde kurtarırız. Zaten F.Bahçe gibi büyük bir camiaya sezonu kupasız kapamak yakışmaz. Ayrıca bu benim kulüp takımı kariyerimdeki son kupam olacak. Bunun bilincinde olun ve finale çıkmak için her şeyi yapın.”

Haberin Devamı