Gazete Vatan Logo
Futbol 'İşi profesyonellere bıraktık'

'İşi profesyonellere bıraktık'

Beşiktaş'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı 3 futbolcu için imza töreni gerçekleştirildi.

'İşi profesyonellere bıraktık'

Beşiktaş devre arası transfer döneminde bugüne kadar Ankaragücü'nden Sinan Kurumuş, İstanbul Büyük Şehir Belediyespor'dan Gökhan Süzen ve Shakhtar Donetsk'den Dentinho'yu kadrosuna kattı. 3 futbolcu için de Nevzat Demir Tesisleri'nde imza töreni gerçekleştirildi.
Daha önceki yıllarda yönetim kurulu üyelerinin hatta bazen de kulüp başkanının imza törenlerinde basın mensuplarına bilgi vermesi ve kamuoyuna açıklamalarda bulunması normal karşılanan bir durum olarak görülüyordu. Yapılan transferlerde idari işleri halleden ve kulüplerde profesyonel olarak görev alan isimler ise kameralar karşısına çıkmayarak, sorumlu oldukları konularla ilgilenmenin ötesine geçmezlerdi. Ancak Beşiktaş'ta devre arası döneminde düzenlenen imza törenlerinde Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran töreni izleyen gazeteciler arasında yer alırken, Futbol İdari Direktörü Semih Usta kameralar karşısında açıklama yapan isim oldu. Bu alışılmadık durum üzerine Futbol Komitesi Başkanı Kıran, Beşiktaş'ta kurumsal bir yapı oluşturmaya çalıştıklarını belirtti ve şunları söyledi.

"YÖNETİCİLER HEDEF KOYAR, VİZYON KOYAR"

"Başarının sırlarından bir tanesi de kurumsallaşmadan geçiyor. Her hangi bir şirkette, kurumda, dernekte veya bir organizasyonda kurumsallaşmayı sağlayamazsanız ciddi anlamda geride kalırsınız. Bizim de hedeflerimizden bir tanesi Beşiktaş'ta kurumsal bir yapı oluşturmak. Bunu bir günde akşamdan sabaha yapacak halimiz yok. Her gün üzerine bir şeyler koyarak yapma amacındayız. Bu kararımız da bu yönde atmış olduğumuz adımlarda bir tanesidir. Bizler yöneticiler olarak işin mutfağında mümkün olduğu kadar bulunmamamız gerektiğine inanıyoruz. Yöneticiler hedef koyar, vizyon koyar ve profesyonellerden bunu hayata geçirmelerini bekler. Kendileri fiilen o icraatın içinde yer almazlar. Ancak Türkiye'de bu yapı çok zor işliyor. Biz bunu oturtmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz."

Haberin Devamı