Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar "Kalbim, Paris'le beraber sızlıyor"

"Kalbim, Paris'le beraber sızlıyor"

Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen terör saldırılarının ardından spor dünyasından birçok isim üzüntüsünü paylaştı.

"Kalbim, Paris'le beraber  sızlıyor"

Birçok sporcu ve kulüp, 120'yi aşkın kişinin hayatını kaybettiği, 80'i ağır 180 kişinin de yaralandığı Paris'teki saldırılar için sosyal paylaşım siteleri üzerinden taziye ve destek mesajı yayımladı.

Fransa Milli Takımı'nın unutulmaz isimlerinden eski futbolcu Thierry Henry, Twitter'daki "ThierryHenry" isimli hesabından yaptığı açıklamada, "Paris'te gördüğüm sahneler karşısında dehşete kapıldım. Dileklerim, tüm kurbanlar ve acı çeken masum insanlarla" ifadelerini kullandı.

Kariyerinin son döneminde Fransız kulübü Paris Saint Germain'de (PSG) oynayan emekli İngiliz futbolcu David Beckham, Instagram'daki hesabı "davidbeckham" üzerinden Paris'te gün doğumunu gösteren bir fotoğraf paylaştı ve "Bu güzel kente güneş doğarken, ölen insanları ve sevdiklerini kaybedenleri hatırlayacağız. Dileklerimiz sizinle" notunu düştü.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Cleveland Cavaliers'ın yıldız oyuncusu LeBron James, Twitter'daki "KingJames" hesabından "Yardım edemesem de aklım Paris'teki trajedide. Tanrım, bu insanların nesi var? Tüm ailelere dua ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Formula 1'de son 2 yıldır şampiyon olan Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, "Paris'te yaşananlardan etkilenen herkes için dua ediyorum. Lütfen, benimle dua edin" ricasında bulundu.

Kadınlar dünya sıralamasının 1 numarası ABD'li tenisçi Serena Williams, "serenawilliams" isimli Instagram hesabından, "Kalbim, Paris'le beraber sızlıyor" yorumunu yaptı.

Galatasaray'ın Alman futbolcusu Lukas Podolski (Podolski10), Polonyalı golcü Robert Lewandowski (lewy_official), Fildişili forvet oyuncusu Didier Drogba (didierdrogba), Dünya Ralli Şampiyonası'nı 3 yıldır kazanan Fransız sürücü Sebastien Ogier (SebOgier) gibi sporcular üzerinde "Paris için dua et" yazan fotoğrafı paylaştı.

Sporcular tarafından paylaşılan diğer mesajlar şöyle:

Sezon başında Fenerbahçe'den Birleşik Arap Emirlikleri'nin El-Ehli takımına giden Senegalli futbolcu Musa Sow (19Sow): "Kızgınım, bu çılgınlık nedir?"

Bayern Münih'in Alman oyuncusu Mario Götze (MarioGoetze): "İnanılmaz, ne trajedi ama... Tüm kurbanlar ve aileleri için dua ediyorum."

Haberin Devamı

NBA'de Utah Jazz forması giyen Fransız pivot Rudy Gobert (rudygobert27): "Para, güç, inanç. Bu dünyanın asla huzur içinde olamayacağının 3 sebebi."

McLaren-Honda Formula 1 Takımı'nın İspanyol sürücüsü Fernando Alonso (alo_oficial): "Şaşkınlık içindeyim. Kalbim, Paris'teki saldırılardan etkilenenler için atıyor."

PSG haftasonu etkinliklerini iptal etti

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından PSG, "PSG_inside" isimli Twitter sayfasından, "Paris'teki saldırılar nedeniyle hafta sonu yapılacak kulüp etkinliklerinin iptal edildiğini" duyurdu.

Ligue 1'de yer alan ekiplerin yanı sıra İspanya'nın Barcelona, İngiltere'nin Chelsea, Arsenal ve Manchester United, Almanya'nın Bayern Münih, İtalya'nın Juventus kulüpleri de saldırılarda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

NBA ve THY Avrupa Ligi yönetimleri de "Dualarının, Paris'teki saldırılarda hayata gözlerini yumanlar, yaralananlar ve onların yakınlarıyla olduğunu" belirtti.

Haberin Devamı