Gazete Vatan Logo
Trabzonspor 'Kalıcı olmak istiyorum'

'Kalıcı olmak istiyorum'

Trabzonspor'un U19 milli takımında oynayan golcü oyuncusu Muhammet Beşir, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Tam Saha Dergisi'ne açıklamalarda bulundu.

'Kalıcı olmak istiyorum'

Muhammet Beşir, en büyük hayalini Trabzonspor'da oynayarak gerçekleştiğini belirterek, "Şimdiki en önemli hayalim ise bu takımın kalıcı bir parçası olmak" dedi. Muhammet Beşir, futbola başlamasını şöyle aktardı:

"AİLEM FUTBOLLA YOĞRULMUŞ

" 1997 Trabzon Araklı doğumluyum. Ailem adeta futbolla yoğrulmuş. Babam, amcam, ağabeyim profesyonel futbolcu. Babam santrfor, amcam orta saha oyuncusu, ağabeyim de stoper. İlkokul birinci sınıfa başlarken amcam beni Araklıspor'a götürmüştü. Futbola orada başladım. Trabzonspor'un seçmelerine katıldım ama beni elediler. Yeniden Araklı'ya döndüm. İdmanocağı'yla oynadığımız bir hazırlık maçına Sadi Tekelioğlu hocamı da davet etmişler. Beni o maçta izledi ve Trabzonspor'a aldı."

"BU ÇOCUK SANTRAFOR DOĞMUŞ"

Futbola santrafor olarak başlayıp, orta saha, ön libero ve stoperde de oynadığını belirten Muhammet Beşir, şöyle devam etti:

"Araklıspor'da santrfordum. Sadi Tekelioğlu hocam, beni Trabzonspor altyapısına aldıktan sonra takımdan ayrıldı. Yeni gelen hoca ise beni ön libero ve stoper olarak değerlendirdi. 1461 Trabzon'un altyapısında bir dönem oynadım. Orada yine orta sahada değerlendiriliyordum. Sonra takımın başına Selçuk Perekli hocam geldi. Onun gelişi benim dönüm noktalarımdan biri oldu. İlk idmana çıktığımızda orta sahada oynamaya başladım. Bir şut attım, Selçuk hoca baktı, (Senin orta sahada ne işin var? Santrafor bölgesinde kal, al, dön ve vur, başka bir şey yapma) dedi. Ben de en iyi yapabildiğim işi yaptım. Alıp, dönüp, vurduğumu görünce, (Senin stoperle, orta sahayla ne alakan var?) dedi. Sonra amcamı çağırıp konuşmuşlar. (Bu çocuk santrfor doğmuş) demiş. O günden sonra da hep santrfor oynadım. Çok sayıda gol atınca, yeniden göreve gelen Sadi Hoca beni 1461'den Trabzonspor'un altyapısına aldı. Orada da golcü performansımı sürdürdüm ve Trabzonspor'da kaldım."

Haberin Devamı

"İLK MAÇIMDA GOLÜMÜ ATTIM"

Muhammet Beşir, A takıma alınma sürecini ve çıktığı ilk A takım maçında yaşadıklarını da şöyle anlattı

"Sezon başında 1461 Trabzon'un A takımıyla kampa gittim. Dönüşten bir gün sonra da 1461'le sözleşme imzalayacaktım. Sabah 1461'le antrenman yaptım, öğleden sonra Trabzonspor'dan bir telefon geldi, (Bizimle idmana çıkacaksın) dediler. Süleyman Hurma abi Şota hocaya benden bahsetmiş, o da görmek istemiş. Bir hafta Trabzonspor'la idmanlara çıktım ve imza atıp A takımda kaldım. Üç ay sonra tekrar altyapıya döndüm. Bu arada genç milli takımlara çağırıldım. Ben kamptayken Şota hoca istifa etti ve yerine Sadi hoca getirildi. Sadi hoca da birkaç gün önce, "Muhammet'in Cardozo'dan eksiği yok, şans verilirse oynar) diye bir beyanat vermişti. Milli takımdan döndükten sonra Sadi hoca beni A takımla antrenmanlara aldı, oynama şansı verdi ve bulduğum ilk şansta da golümü attım.

Haberin Devamı

"TRABZON'DA GENÇ FUTBOLCU OLMAK ZOR"

Trabzonspor'da genç futbolcu olmanın zor olduğunu belirten Muhammet Beşir, bu konuda şunları söyledi:

"Genç oyuncu gol atınca bir anda taraftarın sevgilisi haline geliyor. Eskişehirspor maçının ertesinde beni gören herkes sarılıp fotoğraf çektirmek istiyordu. Bunlar güzel şeyler ama Mehmet Ekici abinin ikazını da hiç unutmuyorum. Bana, (Bayern Münih'teki ilk golümü Borussia Dortmund'a atmıştım. Ama Almanya'da halk beni tanımıyormuş gibi devam etti. Sokakta kimse yanıma gelmedi. Burada ise durum farklı. Gazeteler seni yazar, insanlar sana büyük sevgi gösterilerinde bulunur. Seni çok çabuk havaya sokabilirler. Bu duruma çok dikkat et, sakın şımarma, rehavete kapılma) diye uyarılarda bulundu."

Haberin Devamı

"BURAK YILMAZ'I DİNLEYECEĞİM"

Eskişehirspor maçında attığı golden sonra aynı akşam Çin'e transfer olan Burak Yılmaz'ın kendisini aradığını açıklayan Muhammet Beşir, aralarında geçen konuşmayı anlatırken şöyle konuştu:

"Beni aradında o sırada duştaydım. Arandığımı öğrenince geri döndüm. Bana, (Seni çok tebrik ediyorum. Çok güzel bir iş başardın. Sakın şımarma. Önünde uzun yıllar ve atacağın çok goller var. Çok çalış. Bir şeye ihtiyacın olursa çekinme, ara, elimden geleni yaparım) dedi. Şenol Güneş'in, (Gelişme göstermek isteyen oyuncular Burak Yılmaz'la konuşsun, o ne yaptıysa aynısını yapsın) diye bir sözü var. Ben de bu konuyu Burak abiye sordum. Geniş bir zamanda konuşma sözü aldım. İlk fırsatta Burak abiyle buluşup bu konudaki tavsiyelerini dinleyeceğim."

Haberin Devamı

"EN BÜYÜK HAYALİM TRABZONSPOR'DU"

Muhammet Beşir, en büyük hayalinin Trabzonspor'da oynayabilmek olduğunu vurgularken açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu hayalime ulaştım. Şimdi Trabzonspor'da kalıcı olmak istiyorum. Tabii bunun için de bazı fedakarlıklar yapmak gerekiyor. Belki oynamam için beni kiralık olarak gönderebilirler. Ama ben hep çalışacağım ve daha fazla çalışacağım. Bir gün bu takımın kalıcı bir oyuncusu olacağım. Tabii Avrupa hayallerim de var. Üst düzey takımlarda oynamak istiyorum."