Gazete Vatan Logo
Basketbol “Karakterden memnunuz”

“Karakterden memnunuz”

Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Anadolu Efes'e son saniye basketiyle yenilen Pınar Karşıyaka'nın basketbol şube sorumlusu Tamer Ustaoğlu, bu maçı kaybetmelerine rağmen sahaya yansıttıkları oyundan memnun olduklarını söyledi.

“Karakterden memnunuz”

Ustaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kaybetseler de takım olarak birçok şey kazandıklarını kaydetti.

Takım kadrosunda büyük değişim yaşadıklarını, oyun kurucuları Ragland'ın maç günü sakatlandığını hatırlatan Ustaoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Müsabakaya kötü bir başlangıç yapmamıza, çok kötü serbest atış yüzdesiyle oynamamıza, erken faul problemiyle karşılaşmamıza, Josh Carter'ın sakatlıktan yeni çıkmasına, yeni oyuncumuz Kenan Sipahi'nin tam olarak hazır olmamasına rağmen takımdan gerekli sinyalleri almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Oyunculardan beklentimiz, her zaman Karşıyaka'ya yakışır oyun tarzını sahaya yansıtmalarıydı. Başantrenörümüz Ufuk Sarıca da bunu oyunculara çok iyi öğretmiş ve işlemiş. Bizi bu durum oldukça mutlu etti. Anadolu Efes gibi geçen sezona göre daha da güçlenmiş, Avrupa Ligi'nde şampiyonluk için kurulmuş takıma karşı son topa kadar oynadık. Biz de kazanabilirdik. Sonuç olarak bu maçı kaybetmiş görünsek de sahaya yansıtılan karakterden memnunuz"

Haberin Devamı

Ustaoğlu, oyuncularından beklentilerini sahada gördüklerini belirterek "Bu takımın potansiyelini önümüzdeki dönem için olumlu görüyorum. Yeter ki sakatlığımız olmasın, takım kimyamız başka nedenlerle bozulmasın. Oyun karakterimiz, mücadelemiz bizi son derece mutlu etti. Bu maç için Samsun'a gelerek takımlarına büyük destek veren taraftarlarımıza da teşekkür ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.