Gazete Vatan Logo
Beşiktaş "Karius Beşiktaş'ta yeniden doğar"

"Karius Beşiktaş'ta yeniden doğar"

Güntekin Onay, Siyah-Beyazlıların 1 numaralı kaleci adayını Vatan'a değerlendirdi:

"Karius Beşiktaş'ta yeniden doğar"

KARIUS, Şampiyonlar Ligi finalinde yediği hatalı gollerle dünyanın 1 numaralı gündem maddesi haline gelmişti. Ardından çok büyük bir psikolojik çöküntü yaşadı. Liverpool, kendisini gözden çıkardı ve rekor bir ücretle Roma’nın kalecisi Alisson’u transfer etti.

Alman file bekçisi Jurgen Klopp’un Mainz takımından eski öğrencisi ve Liverpool’a kendisi götürdü. Bundesliga’da oynarken son derece gözde bir kaleci olan Kraius, Liverpool’da zaman zaman iyi maçlar çıkarsa da hiçbir zaman güvenilir bir eldiven olmadı. Ancak şöyle bir gerçek de var. Liverpool kalesi sanki lanetliymiş gibi hiçbir kaleci güven vermedi ve başarılı olamadı.

KarIus’un final sonrası tehditler alması ve adeta linç edilmesi profesyonel futbol yaşantısını sona erdirecek kadar ağır bir travma yarattı. Her şeyden önce tekrar kendini bulabilmesi için psikolojik bir rehabilitasyona ihtiyacı var. Bunun da ilk adımı başka bir yerde yeni bir sayfa açmak. Beşiktaş, Alman kaleci için yeni bir sayfa. Geçmişi unutup yeniden başlamak için bir fırsat. Beşiktaş taraftarının sevgisi ve ilgisi Karius’un yeniden doğmasını sağlayacaktır. Üst üste hatasız geçecek 2-3 maç özgüvenini yakalamasını sağlayacaktır.

Haberin Devamı

GÜNEŞ KENDİNİ BULMASINA YARDIMCI OLUR

LORIS Karius transferi gerçekleşirse Beşiktaş kalesi geçen yıldan bence daha da güçlenir. Ben Fabri’yi beğenmezdim. Sadece karşı karşıya pozisyonlarda iyiydi. Özellikle cepheden gelen şutlarda ve yan toplarda zayıftı. Ayrıca hatalı çıkışlarla atakları kestiği kadar hatalı goller de yiyordu.
KARIUS karşı karşıya pozisyonlar ve cepheden atılan şutlarda iyidir. Ayakları ve tekniği yeterlidir. Yan toplarda ise çok güçlü olmasa da çok da kötü olduğunu söylemek yanlış olur. Her şeyden önce özgüven kazanması ve o felaket Şampiyonlar Ligi finalini unutması şart. Şenol Güneş’in de eski bir kaleci olması Karius’un tekrar kendini bulmasına yardım edecektir.
Satın alma bedeli 8 milyon Euro
BEŞİKTAŞ’IN artık kadrosuna katmak için saatleri saydığı Loris Karius için satın alma bedeli de ortaya çıktı. Siyah-beyazlıların 2 yıllığına kiralamak için Liverpool’la el çıkışırken İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Siyah-Beyazlı ekip, 2 yıl sonunda Alman file bekçisini kadrosuna katmak isterse 8 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.
YAPILAN sözleşme gereği, İngiliz ekibi bir sonraki transferden de yüzde 20 pay alacak. Liverpool’un bir sonraki satıştan pay alabilmek için Alman kalecinin 2021 yılında sonra erecek olan sözleşmesinin 1 yıl daha uzatıldığı belirtildi.
7
Karius geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde 13 maçta görev yaparken ilk 11 mücadelede 9 kez topu ağlarında gördü. Liverpool da bu seride hiç kaybetmedi. Ancak 2 yenilgi alınan yarı finaldeki Roma rövanşı ve Real Madrid finalinde Alman kaleci 7 gole engel olamadı.

Haberin Devamı