Gazete Vatan Logo
Futbol "Karşılaşacağımız rakipler..."

"Karşılaşacağımız rakipler..."

Galatasaray İtalyan Teknik Direktörü Roberto Mancini, kulüp televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu.

"Karşılaşacağımız rakipler..."

İşte Mancini'nin açıklamalarından satır başları;

Gençliğimde Juventus taraftarıydım ama benim için dün kazanmak çok önemliydi. Çünkü Juventus, Avrupa ve İtalya'nın en iyi takımlarından bir tanesi. Motivasyon çok büyük bir önem taşıyor. Zaten bu tip maçlarda ekstra bir motivasyona ihtiyaç yoktur. Son haftalarda çok daha iyiye gittiğimizi düşünüyorum. İyi ve kaliteli isimlere sahip bir takımız. Daha çok maç için motivasyon ve konsantrasyona ihtiyacımız var.

Yeni bir takıma geldiğiniz zaman işler biraz daha zorlaşıyor. Takımı tanımanız biraz zaman gerektirebilir. En önemli unsunlardan bir tanesi de beraber hazırlık kampı geçirmek. Sizin oyun mentalitenizi ve anlayışınızı takıma daha iyi yansıtabiliyorsunuz. Son iki maça bakılırsa iyi yolda olduğumuzu düşünüyorum. Sistem çok önemli değil 3-5-2 yada 4-4-2 olabilir, önemli olan mentalite.

Hem Sneijder hem de Muslera uzun zamandır bizimle beraber değildiler. F.Bahçe ve Kopenhag gibi çok önemli maçları kaçırdılar. İkisi de çok önemli oyuncu. Sneijder orta alanda hem savunmaya hem hücuma yardım eden bir isim. Muslera da çok iyi bir kaleci. Onların yokluğunu doldurmak kolay olmuyor tabii.

Gökhan Zan bizim için çok önemli bir oyuncu. Kaliteli ve tecrübeli bir oyuncu. Fiziksel anlamda sıkıntıları vardı ama o sıkıntıları da aştı. Juventus galibiyeti takım ve camia için çok önemliydi. Çok zor bir gruptan çıkmayı başardık ama artık bunu bir kenara bırakmamız gerekiyor. Şu an önümüzde çok önemli 3 maçımız var. Onları en iyi şekilde atlatıp artık devre arasında transfer yapılacak mı yapılmayacak mı o zaman odaklanmalıyız.

Hangi mevkiye kimi alacağımız konusunu şimdi konuşmak çok doğru değil. Öncelikle önümüzdeki maçları kazasız geçmeliyiz. Transferi düşünmemiz için zamanımız var. Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerimiz Avrupa'nın en iyi takımları. Çok iyi takımlarla karşılaşacağımız kesin ama tek bir isim vermek doğru değil.

Hamit bizim için çok önemli bir oyuncu umarım en kısa zamanda aramıza katılır. Farklı bölgelerde oynayabilen ve Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan bir futbolcu. Yapılması gereken sadece frikiğin en iyi şekilde kullanılması. Frikik, korner, bunlar çok abartılacak şeyler değil. En iyi şekilde kullanılması gerekiyor. Türkiye Kupası'nın formatı bence uzun bir format. Başka bir Şampiyonlar Ligi organizasyonu gibi. Umarım bu format değişir. Ama G.saray bir turnuvaya katıldıysa hedefi her zaman en iyi yere kadar gitmektir.

Oynamayan oyuncularımız için bir avantaj. Buna örnek olarak Yekta'yı gösterebiliriz. Kendisini kupa maçında gösterdi ve çok iyi ir oyun sergiledi. Dünkü galibiyetimizi tüm taraftarımıza armağan ediyoruz. Ben inanıyorum ki taraftarımız dünkü gibi stadımızı doldursun, biz içerideki her maçımızı kazanırız.

Haberin Devamı