Gazete Vatan Logo
Futbol 'Kasamızda 1 kuruş dahi yok'

'Kasamızda 1 kuruş dahi yok'

Spor Toto 2'nci Lig ekiplerinden Bucaspor'da Başkan Çetin Kayışlı, kulübün maddi durumu hakkında açıklama yaparken, "Kasamızda 1 kuruş dahi yok" dedi.

'Kasamızda 1 kuruş dahi yok'

Eski yönetimlerden kaynaklanan borçları ödemek için mücadele verdiklerini söyleyen Kayışlı, “Bu sezon yapılanma yılı ilan ediyoruz. Sportif olarak bir hedef koyamıyoruz. Tek düşüncemiz borç ödemek. Vergi ve SGK borçlarını da yapılandıracağız.

Eski futbolcularımız Dady, Carlos, Mendy, Pariente, Nsaliwa, Henrique, Ricketts, Dahmane, Berkay, Mehmet Batdal, İrfan ve Serkan’a 7 milyon TL’ye yakın borcumuz var. Bunların bir kısmını kapatıp, FIFA ve Futbol Federasyonun’dan gelen dosyaları temizleyeceğiz” diye konuştu.

Kulübün tüm gelirlerinin hacizli olduğunu belirten Kayışlı, “Spor Toto 2’nci Lig’de 1 yılda elde edilen gelir 2.5 milyon TL’ye yakın bir rakam. Ancak futbolcu, menajer, firma ve yönetici borçları yüzünden kasamıza girmesi gereken para hacizlere gidiyor. Şu an 40 haciz dosyamız var. Ne yazık ki benim başkanlığımdan önceki dönemlerde kasada para varken ödemeler yapılmamış. Kulüp bataklığa sürüklenmiş” dedi.

Yerli futbolculardan Mehmet Batdal dışındaki isimlerle uzlaşmaya varmak üzere olduklarını sözlerine ekleyen Kayışlı, “15-20 gün içinde yerlilerle sorun kalmayacak. Dönemimde eski futbolculara 990 bin TL ödeme yapıldı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BUCASPOR SEVEN İLE İMZALADI

Bucaspor’da geçtiğimiz haftalarda teknik direktörlük görevine getirilen İlker Seven resmi imzayı attı. Yaklaşık 1 aydır takımla idmanlara çıkan İlker Seven 1 yıllık mukavele imzaladı. Genç bir kadroyla mücadele edeceklerini hatırlatan Seven, “Başarılı olacağımıza inanıyorum. Bize, ‘Küme düşer’ diyenler çıkabilir. Asla böyle bir durum yaşanmayacak. Bizim düşmek kelimesi lügatımızda yok” dedi. Başkan Çetin Kayışlı da Seven’le yalnız kağıt üzerinde 1 yıllık anlaşma yaptıklarını belirterek, “Hocamızla uzun yıllar çalışacağız” diye konuştu.