Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Kazanmak güzel bir şey'

'Kazanmak güzel bir şey'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi'nde Arnavutluk'un Skenderbeu ekibini 2-0 yenerek grupta liderliğine yükseldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

'Kazanmak güzel bir şey'

"Maçın ilk yarısında sıkıntılarımız oldu. Oyunda üstündük ama rakibe pozisyonlar da verdik. Bu bizim eksikliğimizdi. Sporting, Lokomotiv'i yenmese son maça kalmadan gruptan çıkacaktık ama olmadı."
SKENDERBEU'YU 2-0 yenerek liderliğe yükselen Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Sporting'in Lokomotiv deplasmanında kazanmasının planlarını bozduğunu söyledi. Arnavutluk ekibi karşısında oyunun tek hakimi olduklarını belirten Güneş basın toplantısında şu açıklamaları yaptı:
"KAZANMAMIZ durumunda son maçta bir beraberlik bile bize yetiyordu. Bunun yanında grubun diğer maçında Sporting Lizbon'un kazanamaması halinde gruptan çıkma durumumuz vardı. Maçın ilk yarısında rakibin savunma anlayışı ve kontraya çıkışı konusunda sıkıntılarımız oldu.
OYUNUN temposu da bizim için çok iyi değildi. Az pozisyona girdik ve rakibe birkaç pozisyon verdik. İkinci yarı daha fazla pozisyonlara girdik. İlk yarıda Cenk'in attığı gol oyuna biraz daha rahatlık getirdi.
'HERKES OYNAYABİLİR'
OYUN ve pozisyon üstünlüğümüz var ama az da olsa rakibe verdiğimiz etkili pozisyonlar var. Bu da bizim eksikliğimizdi. Kazanmak güzel bir şey.
HER oyuncu oynayabilir, girip, çıkabilir. Bir karar veriyoruz. Biz oyuncuları sahaya sürüyoruz, onlar da en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Bugün de böyle bir kadroyla çıktık. Bu çıkmayanların kötü olduğunu göstermez. Saha içinde herkes iyi niyetle çalıştı. Bireysel olarak eleştiri yapmayı fazla doğru bulmuyorum. Çünkü hepsi bize yararlı oyuncular."

Haberin Devamı

Josa: "Beşiktaş favoriydi ve kazandı"

Skenderbeu Teknik Direktörü Mirel Josa ise Beşiktaş'ın favori olduğu karşılaşmayı kazandığını söyledi.

Maçın bazı bölümlerinde önemli iyi mücadele ettiklerini ve gol pozisyonlarına da girdiklerini anlatan Josa, şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş çok kaliteli ve hızlı oyunculara sahip bir takım. Biz beraberlik golünü arıyorken, Beşiktaş ikinci golü buldu ve sonucu belirledi. Ben yine de memnunum. Bu maçta daha rahat ve oturaklı bir oyun çıkardık. Doğal olarak Beşiktaş favoriydi ve kazandı. Beşiktaş'ın Süper Lig şampiyonu olmasını diliyorum ve tebrik ediyorum. Son maçımızı sahamızda Lokomotiv Moskova ile oynayacağız. O maçta da elimizden geleni yapacağız."

Haberin Devamı