Gazete Vatan Logo
Futbol ‘Kimsenin kimseye borcu yok'

‘Kimsenin kimseye borcu yok'

Sağlam: “Trabzon, F.Bahçe’yle bizim için mi berabere kaldı? Her takım şerefi için oynar”

‘Kimsenin kimseye borcu yok'

TRABZONSPOR’LA pazar günü zirvenin kaderini belirleyecek bir karşılaşmaya çıkmaya hazırlanan Bursaspor’da teknik direktör Ertuğrul Sağlam, kimsenin kimseye borcu olmadığını söyledi. Yeşil-beyazlıların başkanı İbrahim Yazıcı’nın ‘F.Bahçe ile berabere kalarak bordo-mavililere borcumuzu ödedik” yönündeki açıklamasının sorulması üzerine konuşan başarılı hoca, şunları söyledi:

“ORTADA bir ekip, teknik heyet, futbolcular, yönetim ve camia var. Sahaya çıkan tüm takımlar maçlarda şerefleri ve camiaları için mücadele ederler.

‘KENDİMİZ İÇİNDİ!’

F.Bahçe maçında Trabzonspor için değil kendimiz için oynadık. Bordo-mavililer geçen sezon Bursaspor şampiyon olsun diye mi F.Bahçe ile berabere kaldı? Herkes kendi onuru için mücadele eder.”

‘Şansımız sürüyor’

SÜPER Lig’de 52 puanla 3. sırada bulunan Bursa’da basın sözcüsü Ferruh Nayman, Trabzon ile pazar günü deplasmanda oynayacakları maçtan puan veya puanlarla dönmek istediklerini söyledi. Nayman, “3.’lük iddiamızı sürdürmemiz için puan kaybetmememiz gerekiyor. Hocamızın buna göre plan ve programı var. F.Bahçe maçındaki futbolumuzu sergilersek galibiyetle dönme ihtimalimiz yüksek” şeklinde konuştu.

Biz 3 ‘PORTEKiZ’liydik!

AVRUPA’NIN 2 no’lu Kupası’nda 3 Portekiz temsilci Porto, Braga ve Benfica yarı finale kalarak ülkemizde ‘zayıf’ olarak adlandırılan liglerini puana boğdular. UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş maçlarının ardından Porto, Villarreal, Benfica ve Braga yarı finalist olurken, Porto 5-1’in rövanşında CSKA Moskova’yı deplasmanda da 5-2’yle devirdi. Villarreal ise Twente’yi evinde 5-1’le geçtikten sonra deplasmanda da 3-1 kazanarak turladı. Benfica mabedinde PSV’nin bileğini 4-1’le büktükten sonra Hollanda’da 2-2’lik sonuçla turladı.

PSV taraftarları ise Guus Hiddink için ‘Hepimizin Guus’a ihtiyacı var’ pankartı açarken Milli Takım’ın hocası da maçtaydı. Braga ise Kiev deplasmandaki 1-1’lik sonucunu ilk yarıda 10 kişi kalmasına rağmen 0-0’la finiş çizgisine taşıdı.

YARI final eşleşmeleri ise şu şekilde gerçekleşti: Porto-Villarreal, Braga-Benfica.

2 tonluk bayrak açtılar!

FUTBOLUN neredeyse ibadet sayıldığı Güney Amerika’da önceki gün de bayrak şovu vardı... Uruguay’ın Penarol ekibi, Libertadores Kupası’nda Independiente karşısında 1-0 yenilirken tribünde yaptıkları organizasyonla da dünyanın diline düştü.

BOYU tam 309x46 metre olan dev bir bayrak açan Penarol taraftarları bu şovu gerçekleştirmek için tam tamına 30 bin dolar para harcadı. Ağırlığı 2 tonu geçen dev bayrağı taşımak için yüzlerce Penarol taraftarı seferber olurken tribünler dev bayrağın açılmasıyla birlikte eşine az rastlanır biz görüntüye imzalarını attılar.

Play-off eşleşmeleri belli oldu

NBA’DE normal sezon önceki gün sona erdi ve eşleşmeler belli oldu. Ömer’li Bulls, Nets’i mağlup ederek normal sezonun en çok maç kazanan takımı oldu ve play-off’larda ev sahibi olma avantajını elde etti.

EŞLEŞMELER şu şekilde gerçekleşti: Doğu Konfenansı: Chicago Bulls-Indiana Pacers, Miami Heat-Philadelphila 76ers, Boston Celtics-NY Knicks, Orlando Magic-Atlanta Hawks. Batı Konferansı: San Antonio Spurs- Memphis Grizzlies, LA Lakers-New Orleans Hornets, Dallas Mavericks-Portland Trail Blazers, Oklahoma City Thunder-Denver Nuggets.

33’lük Raul 11.4 km koştu!

DEVLER Ligi’nde yarı finalin sürprizi Schalke olurken Alman ekibini sırtlayan isimse İspanyol golcü Raul Gonzalez oldu. Bu sezon başında Real Madrid’den ayrılıp Panzerler’in yolunu tutan 33 yaşındaki oyuncu, önceki gece Inter karşısında tam 11.4 km koşarak sahanın en çok mesafe kat eden oyuncusu oldu.

TOPLAMDA attığı 72 golle Şampiyonlar Ligi’nin en golcü ismi olan İspanyol, Inter zaferi sonrasında taraftarlarla birlikte tezahürat yaparak bir kez daha kalpleri fethetti.

Haberin Devamı