Gazete Vatan Logo
Basketbol "Kıran kırana bir derbi olacak"

"Kıran kırana bir derbi olacak"

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, yarın Galatasaray Liv Hospital ile zorlu bir maç oynayacaklarını belirterek, "İki THY Avrupa Ligi takımının kıran kırana lig mücadelesi olacak" dedi.

"Kıran kırana bir derbi olacak"

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim, Karakaş cuma günü deplasmanda CSKA Moskova ile oynadıkları maçın ardından dün gece geç saatlerde döndüklerini hatırlatarak, "Bu akşam ter idmanı yapacağız. Yarın sabah antrenman yapıp, akşam maça çıkacağız. Galatasaray gibi Avrupa Ligi'nde Top 16'ya çıkma başarısını gösteren takım karşısında rakip sahada oynamak kolay değil. Kıran kırana bir derbi olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda rakibimizi yenmiştik. Çıkıp bu maçı da kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Derbi maçın pazartesi günü oynamasını kendilerinin istediğini kaydeden Nedim Karakaş, şöyle devam etti:

"Derbi maçın pazartesi günü oynanması için ısrar ettik. Galatasaray daha önce çarşamba günü oynayıp, cumartesi günü yapacakları maçı pazar günü oynamayı tercih etmişti. Buna itiraz etmeyenin şimdi de itiraz etme hakkı olmaz. Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu bunun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ve Top 16 maçlarından önce de doğru kararın alınmasını istiyorum. Cuma deplasmanda oynadık, yine deplasmanda oynayacağız. Ben de o yüzden pazartesi oynanmasını istedim. Aynı şehirde oynuyoruz ama İstanbul'daki 4 takım da şampiyonluk için mücadele ediyor, önemli maçlar oluyor. O bakımdan cuma günü deplasmandan gelip, pazar günü oynamak gibi saçma bir şey olamaz. THY Avrupa Ligi'nde oynayan bu 3 takımın maçları cuma günü oynanıyorsa, ister içeride ister dışarıda pazartesi günü oynanması lazım. Sporcu sağlığı açısından da son derece önemli bu."

"Bizimkiler sakat değil mi?"

Nedim Karakaş, kendi takımlarında da sakat oyuncuların olduğunu ancak bunlardan bahsetmediklerini vurgulayarak, "Sezon başından beri Galatasaray Liv Hospital'in eksiklerinden bahsediliyor ama biz Oğuz, Ömer ve İlkan'dan hiç faydalanamadık. Bunlar sakat değil mi? Sakatlık sadece Galatasaray'da yok. Evet, Galatasaray şanssızlıklar yaşadı, onun da çaresini buldular. Federasyonumuz kendilerine o konuda anlayış gösterdi, sakat oyuncuların yerine yabancı oyuncu getirdiler. Biz hiç sakatlıktan bahsetmiyoruz. Başantrenörümüzün taktirleri de önemli. 'Eksiğiz' demiyor, gençleri oynatıyor. Önemli oyuncuların eksikleri olabilir ama sahaya 12 kişi çıkıyor" diye konuştu.

"Küfür salonlara yakışmıyor"

Nedim Karakaş, derbi maçın centilmence geçmesini temenni etti.

Karakaş, Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın "Fenerbahçe Ülker'in salonuna her gittiğimde, çok ağır hakaretlere maruz kalıyorum. Ancak derbide taraftarımızın rakip teknik kadroya hak ettiği değer ve saygıyı göstermesini özellikle rica ediyorum" şeklindeki sözlerinin belirtilmesi üzerine, "Ben hiç kimsenin hakarete maruz kalmasını istemiyorum. Ne Ergin hocanın, ne de başka kimsenin. İnşallah yarın akşam centilmence ve güzel bir tribün atmosferiyle karşılaşırız. Elbette takımlarını sonuna kadar destekleyecekler. Bunun küfürlü olmasını hiçbir salonda istemiyorum. Bizim için de herkes için de. Küfür etmek salonlara yakışmıyor" şeklinde konuştu.

"Rusya'da önemli bir galibiyet aldık"

Nedim Karakaş, THY Avrupa Ligi'nde deplasmanda CSKA Moskova karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını kaydetti.

Rusya'da çok iyi mücadele ettiklerini vurgulayan Karakaş, şunları söyledi:

"Orada galip gelmek hem grubumuzda iddiamızı devam ettirmek hem de Barcelona mağlubiyetinden sonra kafalardaki soruları ortadan kaldırmak açısından önemliydi. Hem Fenerbahçe Ülker hem Türk basketbolu açısından önemli bir galibiyet aldık. Başından sonuna kadar çok kontrollü bir oyun oynadık. Sadece 3. periyodun ilk 5 dakikasında savunma hataları yapıp, hücumda sayı üretemeyince bir anda 7 sayı geriye düştük. İlerleyen dakikalarda inatçı karakterimizi ortaya koyarak maçı kazandık."

Haberin Devamı