Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Kupayı kazanacağız'

'Kupayı kazanacağız'

G.Saray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, bugün oynanacak Eurocup finali öncesi iddalı:

'Kupayı kazanacağız'

“Sabırsız olmadan ama maçın 1. dakikasından itibaren Abdi İpekçi’yi bir arenaya çevirip, sertlik ve agresiflikle oynayarak Starsbourg’u yenerek şampiyon olmamız lazım.”

G.SARAY Odeabank’ta bugün oynanacak tarihi Eurocup finali rövanş maçı öncesi başantrenör Ergin Ataman iddialı açıklamalar yaptı: “Biz bu güne kadar taraftarımızın itici gücüyle kendi sahamızda müthiş bir basketbol oynadık. Her şeyden önce biz burada maçın sonunda inşallah kazanıp şampiyon olacağız. Ama bunu düşünerek değil, burayı bir şölen halinde daha önceki maçlarda da olduğu gibi çıkılmaz bir arena haline getirmemiz gerekiyor. Takımımın da maçın başından, sonuna kadar disiplin içinde son derece sert basketbol oynayaması gerekiyor ki ancak bu şekilde maçı kazanabiliriz. Yoksa karşımızda Fransa Ligi’nin son şampiyonu artı Euroleague tecrübesi olan bir takım var.

‘HERKES İSTİYOR’

STRASBOURG, bu sezon ilk etapta Euroleague’de, Abdi İpekçi’ye benzer arenalarda maç yaptı. Kızılyıldız’la 20 bin kişinin önünde oynadı. Yine İstanbul’da F.Bahçe’ye karşı oynadı. Onun için sabırsız olmadan ama maçın 1. dakikasından itibaren burayı bir arenaya çevirip sertikle agresiflikle basketbol oynayıp basketbol sahasında onları yenmemiz lazım. Bu çok önemli. İlk günden beri söylüyorum, bu kupada şampiyon olmak için varız. Kaldı bir maç. Bu maçta da bugüne kadar oynadığımız tarzda oynamamız gerekiyor.

Haberin Devamı

MAALESEF bilet talebini karşılayamadık. Abdi İpekçi 12.500 kişilik bir salon. Yarıya yakını da kombineler. Ancak 6-7 bin bilet satıldı; fakat 80 bin talep olmuş. Keşke herkes burada olup o desteği verebilseydi. Biz 12.500 ateşli taraftar önünde bu maçı oynayacağız ama daha da önemlisi buraya gelemeyecek olan milyonlarca G.Saray ve Türk taraftarının gönlünde bir Türk takımının Avrupa kupası’nı kazanmasını var. G.Saraylısı da F.Bahçelisi de Türkiye’nin çeşitli yerlerinden bu yönde çok sayıda mesaj alıyorum. İnşallah onların dualarıyla, bizim de heyecanımızla maçı kazanacağız.”