Gazete Vatan Logo
Rizespor 'Ligden düşme kaldırılsın...'

'Ligden düşme kaldırılsın...'

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, gündeme damga vuracak açıklamalar yaptı.

'Ligden düşme kaldırılsın...'

Gelecek sezondan itibaren ilk 11’lerin tamamında, geniş kadroların ise 14’ünde yabancı oyuncuların yer alabilecek olması, Türk futbolcusunun yetişmesine sekte vurur mu sorularını da akıllara getirdi. Karaman, bu duruma son derece ilginç bir çözüm önerisi sundu. “Yeni sezonda küme düşme kalksın. Aşağıdan 4 takım gelsin. 22 takım olsun. Kulüpler nasıl olsa küme düşmüyoruz diyerek yabancı transferi yapmaz. En az 10 tane Türk oyuncu çıkar” ifadelerini kullandı.

‘HAMZA HOCA ÇOK BAŞARILI’

Deneyimli teknik adam, hafta sonunda Galatasaray ile yapacakları karşılaşma içinse, “Galatasaray maçı bizim için özel bir maç değil. Taktik açıdan farklı bakmıyorum. Takımımız açısından sadece bir analiz verecek” dedi.

Sarı-Kırmızılı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu içinse, “Çok başarılı. Büyük takımdaysanız birinci, ikinci ya da üçüncü olursunuz. Yabancı antrenöre karşı değiliz; ama burayı tanıması, adapte olması zor. Prandelli, Dünya Kupas'ından önce çok başarılıydı. Galatasaray’da başarılı olamadı. Deneyimi çok yüksek olmayan bir yerli teknik direktör geldi, başarılı oldu. Farkını ortaya koydu. Çok da başarılı” diye konuştu.

Haberin Devamı

FATİH TERİM İLE ARASINDAKİ GERGİNLİK...

Karaman, Fatih Terim’le aralarındaki üstü kapalı gerginlikle ilgili olarak, “Kişiselleşme meselesine getiriliyor. Başarılı olmuş bir teknik adama saygısızlık yapmaya veya onu tenkit etmeye, onun hakkında konuşmaya hakkım yok. Fakat düşüncelerimi söylemeye hakkım var” dedi.

ERTUĞRUL SAĞLAM HAKLI

Kulüplere kesilen cezaları değerlendiren Karaman, meslektaşı Ertuğrul Sağlam’a göndermede bulundu. “Sağlam çok önemli bir fikir koydu ortaya. Kulüplere kesilen ceza ile federasyon, ceza verdiği kulübe altyapı tesisi yapsın. Bazıları 400, bazıları 500-600 yüz ediyor. TFF bu paralarla kulüplere soyunma odası, saha yapıp, antrenör gönderemez mi? Ertuğrul hocaya ‘Neden sen bunu daha önce söylemedin’ dedim” ifadelerini kullandı.

KARAR VERİLMİŞ NEYİN GÖRÜŞÜ

Deneyimli teknik adam, federasyonun önümüzdeki sezondan itibaren geçerli olacak yabancı kuralı için, “Yabancı kuralıyla ilgili karar çıkmış. Karar çıktıktan sonra ne yaparsan yap. Federasyon bir karar vermiş. Karar verildikten sonra neyin görüşü. Her şey belli olduktan sonra görüş bildirmenin ne önemi var. Biz hep bunu yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı